No hard feelings af Victor Boy Lindholm

No hard feelings af Victor Boy Lindholm, 2015. Forlaget Kronstork. Anmeldereksemplar fra forlaget. Antal stjerner: 4/5

Hvilke forventninger har vi om alderdommen i fremtiden og vil verden altid være her?

”No hard feelings” er en lille digtsamling af den ganske unge poet Victor Boy Lindholm, i hvilken man som læser får glimt af hans livsanskuelser af blandt andet forhold og vores fælles verden. Der er flere smukke sproglige passager i bogen og dette er en af dem:

”regnen der falder i gaden

skrive det mørke vand helt frem

dets kemiske formel

der eroderer bjergene og bygningerne

vi lever i en verden der forsvinder

regnens langsomme nedbrydning

af bygningerne vi lever i ”

Gennem tiden har jeg læst mange tekster, i hvilke regn har været nævnt men aldrig på ovenstående facon. Virkelig fascinerende. Den måde, som fortælleren iagttager på, er nærværende i en særlig grad og man får helt lyst til som læser selv at sidde og kigge på regnen og tænke over hvad der egentlig sker med verden, når det regner. Fortælleren stiller også spørgsmål om sin egen tilstedeværelse i verden og sin egen identitet:

”under alle dampene

fra min parfume

er jeg bare en lille amøbe

der lige er krøbet op af sumpen

af glemte telegraflinjer

under atlanten ”

Dette er en kort digtsamling af Boy Lindholm, i hvilken han forsøger at svare på nogle af livets store spørgsmål. Normalt, når jeg læser digte, har jeg endnu ikke hørt den pågældende digter læse sine digte op, men skæbnen ville noget andet denne gang. Et par uger før at jeg læste bogen, så jeg ham læse poesi op i en stemningsfyldt kirke i København og dette prægede min læsning i en sådan grad, at jeg læste dem op indeni mig selv, som jeg havde hørt ham læse dem op. Det var ganske specielt for læseoplevelsen og det er en virkelig god idé at læse den langsomt, for ligesom at kunne tænke over ordene undervejs. Dette er faktisk ikke første bog, som han har fået udgivet, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg en dag skal læse andre tekster, som han står bag.

Leave a Reply