Livet er godt hvis man kan holde det ud af Seth

Livet er godt hvis man kan holde det ud af Seth (Gregory Gallant), 2010. Cobolt. Opr. canadisk og udgivet i 1996 under titlen: It’s a Good Life, If You Don’t Weaken.  Antal stjerner: 5/5

Hvad mener forfatteren Seth med: “Livet er godt, hvis man kan holde det ud”? Hvordan leves livet egentlig og hvordan begår vi os hver især i verden?

Det er nogle af de spørgsmål man sidder tilbage med, når man er færdig med læsningen af denne canadiske graphic novel. Det er den første, som jeg har læst af Seth, og jeg er uhyre imponeret over hans fortælleevne og måden han illustrerer sit værk på. Vi møder hovedkarakteren Seth på en ukendt gade, hvor han fortæller om sit forhold til tegneserier. Hans nye køb af en tegneserie sætter ham nemlig på sporet af den relativt ukendte tegner Kalo, som tegnede for flere årtier siden. Hvad der nager denne Seth er: Hvem var Kalo?

Seth foretager flere og flere undersøgelser, men det er svært at finde frem til en person, der skiftede erhverv. Som læser tænker man ofte over hvorfor han bruger så meget tid på at finde en tegner, og som personlig fan af The New Yorker synes jeg det er rigtig interessant. Undervejs møder vi som læsere hans familie og hans ven, som støtter ham i hans søgning.

Alt i alt en rigtig interessant bog og denne er især spændende for dem, som interesserer sig bare en smule for tegneserier. Selv er jeg ret ny på dette felt, men den gav mig lyst til at læse flere af de gamle “klassiske” tegneserier.

Denne graphic novel henvender sig mest til voksne da den til tider kan virke en smule dyster.

Leave a Reply