Om at have besøg af en rejsende bog

Netop nu er en bog på rejse rundt i Danmark. Bogen er “Alkymisten” som er skrevet af Paulo Coelho og dens egentlige ejermand er Simone, der står bag bloggen Boghjørnet. Projektet blev igangsat i august måned 2015 og den kommer hjem igen her senere på året. Indtil videre har den besøgt flere bloggere, blandt andet Rikke og Malene, og da jeg opdagede, at den var landet hos Rikke, skrev jeg til hende på Twitter med det samme. Næste stop er Korsør, hvor Sabrina skal i gang med sin læsning. Selv er jeg førstegangslæser ligesom et par af de andre og jeg glæder mig til at høre om, når Simone får den tilbage igen.

Noget af det, som jeg finder helt fantastisk ved denne udgave, er nemlig de tilføjelser, som folk er kommet med undervejs. I går, da jeg postede et billede på Instagram, fandt jeg ud af, at det var Mai, som havde sørget for en del klistermærker og selv er jeg kommet med nogle hashtags med udtryk undervejs og har lavet stiplede linier under fantastiske citater. Der er allerede nu tilføjet et par bogmærker og jeg overvejer at vedlægge endnu et, når den sendes afsted. Projektet kaldes for #alkymistenrejser og netop nu er Simone ved at søsætte endnu en bog. Jeg har selv bragt den med mig et par steder – f.eks. til mit arbejde i Roskilde, min skole på Amager og utallige gange har jeg siddet og læst i den i s-toget. Hvis den først rejser på tværs af landet, så må den også rejse rundt med læseren. Handlingen i bogen lagde bestemt også op til det, hvilket gjorde det til en helt fantastisk læseoplevelse.

Ganske snart vil jeg også anmelde bogen herinde og derfor får i endnu flere billeder af samme bog at se på det tidspunkt. Har i læst denne bog? Og hvad synes i om projektet?

 1. Julie

  marts 13, 2016 at 4:25 pm

  Det er virkelig en fin bog – og sådan en fin idé. Glæder mig til at læse, hvad du synes om den!

  Julie

  1. Ann-Kristine

   marts 16, 2016 at 5:35 pm

   Jeg var vild med den! Den er filosofisk uden at være for tung i læsningen og jeg er sikker på, at enhver læser vil få noget interessant ud af læsning af den 🙂

 2. Rikke Simonsen

  marts 14, 2016 at 4:22 pm

  Den er simpelthen bare SÅ hyggelig 😀

  1. Ann-Kristine

   marts 16, 2016 at 5:36 pm

   Det er den! Jeg er så glad for at den kom herhen – jeg glæder mig til at se, hvad Sabrina synes om den 🙂

 3. Lea

  marts 17, 2016 at 9:21 pm

  Det er bare sådan et fedt projekt. Er det for sent at lægge billet ind på at få bogen på besøg, og hvilke krav stilles der?

  1. Ann-Kristine

   marts 17, 2016 at 9:39 pm

   Det er det bestemt ikke. Altså jeg har sendt den videre til Sabrina ovre på Sabrinas Blog, men den skal først tilbage til Aalborg om et halvt års tid, så der er masser af tid endnu. Simone, som sendte den afsted, har lavet et indlæg her om den 🙂

   1. Lea

    marts 18, 2016 at 6:13 pm

    Tak, Ann-Kristine 🙂 Jeg har lige sendt en mail til Sabrina og spurgt om hun vil sende den videre til mig …

 4. Simone Hagemann

  marts 18, 2016 at 11:16 am

  Endnu engang tak fordi, du havde lyst til at have den på besøg. Jeg er simpelthen så glad for, at folk bakker op omkring mit lille bogprojekt, og at I/de hygger sig med at have bogen på besøg, og rent faktisk også får noget ud af læseoplevelsen 🙂

Leave a Reply