Jimmy Corrigan: den klogeste dreng i verden af Chris Ware

Jimmy Corrigan af Chris Ware, 2010. Aben Maler. Opr. udgivet med samme titel i 2000. Antal stjerner: 3/5

Hvor meget påvirker vores familiehistorie måden, som vi agerer på og hvordan skaber man et godt forhold til en forælder sent i livet?

Denne bog af Chris Ware er lidt blevet en klassiker inde på området og den handler om manden Jimmy Corrigan, som lever et ganske stille liv. Han er vokset op med sin mor, som han snakker med ofte og en dag modtager han et brev fra sin far. Han beslutter sig for at besøge denne far, som han egentlig ikke kender og det bliver kort sagt et mærkeligt besøg. Historien hopper lidt i tid og pludselig får vi en form for sammendrag af historien:

”Prolog.

Hvori vi erfarer, at Jimmy Corrigan, den klogeste dreng i verden, er et stykke ensomt, følelseshæmmet menneskeligt vraggods.”

Jimmy får alverdens historier at vide om hans far og dennes familie, også de historier, som han egentlig ikke er synderligt interesseret i. Han lærer at han har en søster og vi hører som læser også om hans farfars historie, som bestemt ikke var glamourøs. Farfaren var også en ganske ensom person ligesom Jimmy, men en dag finder man ham på toppen af en bygning, og det er ganske specielt:

”Hun har ret. Han kan se sit hus. Han kan se nærmest alles huse. Faktisk virker det, som om han kan se hele verden heroppefra. Men for ham er hele verden i dette øjeblik det ene vildfarne røde hår der danser lydløst omkring hans næse & øjenvipper.”

Han står oppe på taget med en pige, som er ganske særlig. Men livet er ikke altid så nemt og både farfaren og Jimmy oplever ting, som de aldrig havde forventet. Men hvor stærke er bånd i familien egentlig, når alt kommer til alt?

Jeg havde virkelig høje forventninger til denne graphic novel og normalt læser jeg dem ganske hurtigt. Denne tog desværre længere tid, idet jeg desværre kedede mig bravt i bogens midterdel. Jeg lagde den fra mig flere gange og det var først til sidst, at den virkelig begyndte at fange mig. Dette sker meget sjældent og selvom jeg er vild med Ware’s tegnestil, så var den bare ikke så fantastisk som forventet. Jimmys egen historie var alt for langtrukken, og min favoritdel var faktisk den om hans farfars barndom, selvom den ikke er så lang igen.

Alt i alt en udmærket graphic novel, som desværre fik denne læser til at kede sig bravt, men med interessante illustrationer, som bestemt er beundringsværdige.

Leave a Reply