Et trist farvel til Vangsgaards…

En dag i starten af november gik min verden i stå i et kort øjeblik. Hvad jeg netop havde læst kunne da ikke være rigtigt. Var Vangsgaards gået konkurs? Men der er altid mange inde i butikken, når jeg er der, tænkte jeg først. Som jeg efterhånden læste videre, lærte jeg, at indehaveren havde været ramt af uheld (oversvømmelse i en butik, metrobyggeri lige ude foran døren hos en anden butik) og jeg delte artiklen med min ene ven, som også er hyppig gæst derinde. Det er stadig ikke til at tro. Også selvom jeg har været derinde 2 dage i den seneste uge til en form for udsalg – indehaveren kalder det i sin nyhedsmail for “begravelsesfesten”.

For mig var Vangsgaard for alvor det sted, hvor jeg til overkommelig pris kunne udvide mit hjemmebibliotek, dengang jeg flyttede til København i 2013. Mange af mine små orange Penguin-bøger stammer fra deres udsalg  ved Nørreport og det tidligere på Rådhuspladsen. I onsdags kostede enhver antikvarisk bog kun 5 kroner, og der røg 18 ned i den lille grønne kurv, som de næsten ikke havde flere af ved indgangen. Jeg var langt fra den eneste, som gik rundt derinde. og det varmede mit hjerte, at andre også lagde masser af brugte bøger i deres kurve. Som i kan se, så køber jeg stadig bøger om litteraturhistorie og jeg er særlig glad for at have fundet 2 bøger af Estrid Ott, som en ældre dame engang anbefalede mig. Hun læste dem som barn og købte dem for nylig igen grundet nostalgi. Så må de jo være bemærkelsesværdige.

Nedenunder ser i de nye bøger, som også indeholder nye udgaver af klassikere. Og ja, det er Alice in Wonderland og dermed min 6.udgave. Ups. Den højeste bog er skrevet af Barack Obama og en af de smukkeste, som jeg længe har kigget i. Jeg har svært ved at sige nej til Shakespeare, så da jeg så et bokssæt til børn for kun 50 kr., måtte det med i kurven. Udover de nedenstående købte jeg også en bog af George R.R.Martin til den langskæggede og en af Hunter S.Thompson for ham. 25 kroner kostede bøgerne ude til venstre stykket og jeg kunne have købt mange flere med hjem. Men jeg kunne næsten ikke bære flere.

 

Hvad med jer? Har i været inde i Vangsgaards og støtte “begravelsesfesten”? Og er jeg den eneste som virkelig ærgrer mig over lukningen af antikvariater? 

Leave a Reply