Jeg er kommet til noget…

Nemlig at anskaffe mig en del bøger hjem til samlingen.. Jeg har jo egentlig ikke plads, men nogle gange kan man ikke sige nej. Jeg har opdelt billederne lidt ud fra hvor de er fra, da der var lidt for mange til et fælles billede. Der er kommet mange ind af døren over sommeren, men desværre glemmer jeg at tage billeder og dele det med jer. Så her er endelig et indlæg med bøger fra den seneste måneds tid, som endte med at være lidt langt.

Den øverste bunke  er fra sidste weekend, hvor jeg var i Budapest med familie og den kortskæggede. Generelt var engelske bøger billigere dernede og jeg kunne have købt mange flere. Vi havde dog begrænset bagage, så måtte “nøjes” med ovenstående 5, som jeg fandt i den skønne boghandel Bestsellers samt en mærkværdig cykeludlejning, hvis 1.etage var fuld af fantastiske brugte bøger til cirka 25 danske kroner stykket. Næste gang tager jeg en kæmpe kuffert med og fylder den højest sandsynlig op meget hurtigt. I Bestsellers fandt jeg bogen af John Boyne, som jeg endnu ikke har læst noget af, men det er manden bag Drengen i den stribede pyjamas, der som film er blandt mine favoritter. Middlesex af Eugenides har jeg virkelig overvejet at købe mange gange indenfor de seneste 4 år, hvor jeg så den første gang på en lille bogreol i en turistbutik på den græske ø Santorini. Dengang havde jeg kun læst The Virgin Suicides og da jeg endelig stod med den mellem mine hænder igen, blev den købt. De resterende 3 af Waters, Toibin og Lokko er inspireret af begejstringen for Waters på blandt andet YouTube, årets Louisiana Literatur hvor Toibin var gæst og en bagsidetekst hos Lokko, som bare måtte med hjem i tasken.

Som en del af jer nok kan regne ud er ovenstående bunke årets “fangst” på Bogforum. Jeg har ikke tal på hvor mange der har spurgt, hvad jeg egentlig endte med at tage med hjem og nu kan i endelig se det. En del af dem var fra det søde forlag Alvilda, da jeg var henne for at få signeret de 3 første i Freakshow-serien og Boyle Rødtnes overraskede mig ved at sige at jeg bare kunne få den sidste i rækken og vælge et par stykker fra hendes forlag, da jeg ikke selv har nogen aftale med dem. Jeg valgte 2 af hendes ungdomsromaner samt Djævelens Øjne af Bødker, da jeg er vild med illustrationerne i denne børnebog. Kogebogen Geniale Grøntsager fra Vanløse Blues er en gave fra Arnold Busck/Nyt Nordisk Forlag, som havde en goodiebag klar til mig, da jeg fik en dagsbillet fra dem. Der var andre småting i nettet og god chokolade, men de lyserøde postkort og badge gav jeg hurtigt videre til den langskæggedes niece på 10 år, da hun nok ville finde det mere sejt end mig. Den kæmpe bog med Blixen var fra en veninde, som havde set mig kigge på den og den passer perfekt til min voksende samling af bøger af og om Blixen. Kvinder i hvidt og Dårlig karma købte jeg selv ovre hos forlaget Bazar, medens Sort Boks var noget af et fund til kun 25 ovre hos forlaget Klim. Jeg kunne have købt mig fattig hos det forlag med deres gode Murakami-tilbud, men det var weekenden inden Budapest, så næste år vender jeg stærkt tilbage og køber dem alle. Simpelthen.

Da jeg hørte at Caitlin Moran ville komme til årets Bogforum, besluttede jeg mig for endelig at bestille hendes bog, men selvfølgelig på originalsprog. Især fordi hun er brite og deres humor er fantastisk. Den kom få timer efter jeg var taget hjemmefra og en signering blev derfor på et stykke papir, som straks kom ind i bogen, da jeg kom hjem. Hun er i øvrigt en fantastisk inspirerende kvinde. Efter sommerferien anmeldte jeg Elizabeth er forsvundet fra People’s Press, som jeg havde fået grundet en kommentar på Instagram. Jeg var endnu en gang heldig at de ville sende mig en bog og det blev en Backman, som jeg endnu ikke har læst noget af. (Det er for dårligt, det ved jeg godt). Da jeg kiggede inde på Bookdepository ifm. købet af Moran, faldt jeg over en bog om at sy, som også kom med i kurven. Den nederste er fra Arnold Busck på Købmagergade i København, da jeg faldt over den en dag, hvor jeg kiggede forbi deres bogbyttereol. Den har de bedste råd om opbevaring af bøger, hvordan man kan sortere dem/style dem, kreative ting med dem, som ellers skulle smides ud og andre gode tip. Den er helt klart værd at købe for enhver bibliofil.

Del 2 kommer snarest, da det gik op for mig, at jeg både købte nye og brugte bøger i denne uge i Vangsgaards, men havde glemt at tage billeder af de fantastiske brugte bøger, som jeg fandt.

Er der nogle af ovenstående, som jeg bør begynde at læse med det samme? Og har i også anskaffet jer mange bøger på det seneste?

Leave a Reply