Eva & Adam – en pige på mobilen (og IRL) af Måns Gahrton & Johan Unenge

Eva & Adam – en pige på mobilen (og IRL) af Måns Gahrton & Johan Unenge, 2017. Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda. Opr. udgivet som Eva og Adam – en tjej att klicka bort i 2016. Antal stjerner: 4/5

Hvis man nu har kysset til legen russerposten til en forældrefri fest, gælder det sådan rigtigt så og hvornår er man egentlig kærester?

Eva og Adam, som havde gået og kigget en hel del efter hinanden efter at Adam flyttede til byen, skulle til en fest lege russerposten, hvor man enten giver hånden til hinanden, krammer hinanden eller kysser hinanden og før de begge var helt forberedte på det, så skulle de kysse hinanden. Men det der med at snakke med hinanden efterfølgende er ikke helt så nemt, for hvad hvis man nu siger noget dumt eller gør noget pinligt, hvad vil den anden så ikke tænke. Men så er det godt at de er ved at planlægge en klassetur og for at spare op hertil må hele klassen ud for at samle skrald op, og heldigvis er Alexander og Annika også med:

Adam smiler. De rigtige. Hun kunne jo godt mene hele klassen. Eller bare Annika, som hun jo gik sammen med.

Eller også mente hun netop dem, som er på billederne. Annika, Alexander- og Adam. Rigtige mennesker, kan det have været ham? Adam er i hvert fald sikker på, at Eva er det rigtige selskab for ham.”

Eva har nemlig nævnt dagen på hendes side ‘Evaleve’ og Adam er helt oppe og køre. Men det at samle skrald som klasse er ikke helt nok for at få tjent penge til klasseturen og så kommer Adams far med en idé: de skal da gå rundt og sælge pølser for at tjene flere penge. Da Adam og Alexander støder på Annika og Eva en dag efter skole, hvor begge hold er ude og sælge de her pølser (som strider fuldstændig imod Evas vegetariske principper), beslutter de sig for at følges ad og Eva og Adam ender med at gå sammen i opgangen:

“Tre etager længere nede inviterer en gammel dame dem ind i sin lejlighed. Hun vil vide, hvor de skal hen på klassetur, og fortæller om dengang, hun kørte til Italien bag på en motorcykel. Manden, som kørte den, blev hendes livs kærlighed, fortæller hun. Og så ser hun først på Adam og så på Eva. Og Eva mærker igen at hun rødmer. Hvorfor bliver hun rød i hovedet, når damen nævner ordet kærlighed? Pinligt! Eva håber ikke, at Adam opdager det.”

Men hvornår er man kærester og hvad sker der, når man møder et gammelt crush lige pludselig?

Det der med den første teenagekærlighed er aldrig helt nemt og Gahrton og Unenge formår igen at sætte fingeren lige på pulsen ligesom med første del af denne nye serie om Adam og Eva. Jeg er vild med hvordan karaktererne både er som i den gamle serie og så alligevel er de helt anderledes på en eller anden måde. Unenges fantastiske illustrationer giver historien et ekstra lag humor og jeg krydser fingre for at der er flere på vej i serien. Alt i alt en skøn bog om Adam og Eva, der må finde ud af hvad sådan et første kys betyder og også hvordan alt ikke er som det ser ud for følelser kan gøre selv den mest cool person usikker, hvis han/hun ikke ved, om de er gengældte.

Leave a Reply