The end of the fxxxing world af Charles Forsman

The end of the fxxxing world af Charles Forsman, 2018. Høst & Søn. Opr. udgivet med samme titel 2013. Antal stjerner: 4/5

Hvor galt kan det gå, når to utilpassede unge drager afsted på et roadtrip og hvordan forsvarer man bedst sig selv i en uventet situation?

Alyssa og James er ikke helt som de fleste teenagere er. James er den første, som vi møder. Han bor sammen med sin far indtil han en dag får nok, slår sin far i ansigtet og kører afsted i hans bil sammen med hans veninde Alyssa. De finder et hus undervejs, som de flytter ind i for en stund, da ejeren ikke er hjemme og her får Alyssa tid til at tænke over sit liv:

“Men altså. Jeg morer mig. Jeg kunne ikke klare ét minut længere sammen med min mor og hendes klamme kæreste.

Jeg ville ønske, at min far var her. Jeg har ikke set ham i 10 år eller sådan noget. Ikke siden mor smed ham ud.

James sagde, at vi burde besøge ham. Hvis vi kan finde ham. Jeg håber, at han kan huske det.”

Derfra begynder det for alvor at gå galt for de to unge. Ejeren vender pludselig hjem inden de er taget videre og ret alvorlige problemer opstår. Alyssa og James må hurtigt afsted for ikke at blive arresteret, men efterhånden minder det mere om en flugt end et roadtrip. På et tidspunkt mindes James sin mor og den sidste gang, at han så hende:

“Da jeg var fire, kørte min mor mig ned til søen for at fodre gæssene med knopnæser. Jeg kan huske hendes smil. Hun så afslappet ud. Glad. Jeg havde aldrig set hende sådan. Hun kyssede mig på hovedet og kørte Pontiacen i søen. Jeg så bobler stige op, og jeg ventede på, at mor skulle komme tilbage.”

Men kan de finde ud af, hvor Alyssas far befinder sig og hvordan er det at se sin far efter så mange år?

Hvis du tænker, at du har hørt titlen på bogen før, så er der en vis sandsynlighed for det. Den er nemlig blevet til en Netflix-serie her i 2018 og da jeg så den på hylden med nye materialer på mit folkebibliotek, lånte jeg den med det samme og jeg blev bestemt ikke skuffet. En hel del af handlingen foregår i billederne, men Forsman fortæller om vigtige detaljer i karakterernes liv gennem skriften. Alyssa og James er karakterer, som man ikke glemmer med det samme og det er noget af et roadtrip, som man kommer på sammen med dem i denne bog. Alt i alt en virkelig interessant graphic novel, hvor man aldrig helt ved, hvad Alyssa og James kommer ud for i næste afsnit og jeg krydser fingre for at der snart kommer flere graphic novels fra Forsmans hånd. 

Leave a Reply