Månedlige refleksioner – Juli

Så nåede vi til august måned og jeg er formentlig ikke den eneste her i landet, som ser frem til et køligt efterår efter al den varme her i juli. Heldigvis har jeg ikke mærket så meget til det midt på dagen 5 dage om ugen, da jeg har været i en fantastisk god virksomhedspraktik, og udover det har betydet timer indendørs i de varmeste timer, så har det også betydet transporttid, som for mig er lig med læsetid. Det kan man bestemt også se i antallet af læste sider denne måned, som er nærmest femdoblet siden sidste måned. Bloggen har stået lidt stille i perioder, men det bliver der rettet op på her i august, hvor jeg ikke har så mange ting på programmet endnu (andet end en tur til kærestens familie i Jylland og en tur på Louisiana Literature bliver det vist også til).

I min virksomhedspraktik har jeg kunnet gøre det, som jeg elsker, flere timer om dagen, nemlig formidle bøger og jeg har nydt at lære arbejdsgangen på et folkebibliotek at kende og ikke mindst de ansatte. Min liste over bøger, som jeg gerne snart vil få læst, er blevet endnu længere og gåture blandt reolerne på børnebiblioteket bragte barndomsminder tilbage (heriblandt Ane-bøgerne, hvordan en tidligere skolekammerat var med i filmen ‘Ulvepigen Tinke’, ‘Heartland’-bøgerne, som jeg selv begyndte at læse efter jeg fik den første efter jeg havde deltaget i sommerbogslæsning i mine tidlige teenageår og flere andre lignene minder om læseoplevelser). Derudover har jeg fået fejret et par fødselsdage og vi har haft familiebesøg fra Jylland. Men nu lidt om de bøger, som jeg har læst:

Antal sider:

1,967 sider

Antal læste bøger:

19 bøger (heraf 10 billedbøger, 5 børnebøger, 1 roman, 2 graphic novels og 1 faglitterær om Astrid Lindgren)

Antal hørte bøger:

Jeg har holdt mig til de fysiske denne måned.

Månedens citat:

Da ‘Min muse’ af Burton er havnet nede hos mine forældre i skrivende stund, har jeg hevet en anden bog frem til dette punkt:

“”Når jeg skrev, var jeg uimodtagelig for alle sorger.” Forfattervirksomheden var livsvigtig for Astrid Lindgren; en måde at flygte fra bekymringerne på og samtidig en kilde til glæde: “At skrive er hårdt arbejde, men det er det vidunderligste, der findes. Jeg skriver om morgenen, og om aftenen tænker jeg: ‘Åh, bare det snart var morgen igen, så jeg kan skrive videre!” “

Astrid Lindgrens liv i billeder af Forsell

Arrangementer:

Desværre ingen denne måned. Men der er et par stykker på vej her i august.

De bedste bøger:

Min Muse af Burton. Mine høje forventninger blev gudskelov indfriet, da jeg læste denne bog (jeg har overvejet at købe den lige siden jeg holdt den engelske udgave i en boghandel i Stratford-upon-Avon for 2 år siden) og Burton formår virkelig at bringe sin læser tilbage til London i 1967 og til Spanien i 1936.

Astrid Lindgrens liv i billeder af Forsell. Fantastisk stor bog på 272 sider som enhver inkarneret Lingren-nørd bør få fat i og denne Lindgren-fan holdt ikke pause fra start til slut.

Jane Eyre: The Graphic Novel af Corzine og Bronté. Jeg var lidt spændt på, hvad jeg ville synes om en ‘ny’ Jane Eyre (jeg har set en del film/serier efterhånden) og jeg var helt vild med hvordan tegnestilen passer sammen med værkets tekst.

Du og jeg af Hole og Lea. En af de smukkeste billedbøger, som jeg nogensinde er stødt på og det er en tænksom bog af slagsen for både store og små læsere.

Alt i alt:

En helt fantastisk måned, når det gælder læsning og alt i alt en rigtig rar måned. Jeg har tilbragt en hel del tid på vores nye altan med tæpper og puder og i skygge for solen og læst så meget jeg har kunnet komme til. Lige nu er der faktisk en masse bøger nede hos mine forældre, så jeg kan tage billeder af dem ude i deres have (der er tørt, men også virkelig mange blomster) og jeg kommer måske lidt til at spamme jer med anmeldelser den kommende tid. Jeg ser frem til et par forfatterarrangementer udover et par dage på Louisiana, som bliver min fjerde gang på litteraturfestivalen (i kan læse om mine andre år under fanen ‘Andre indlæg’). Jeg håber, at i får læst en masse denne sommer i øvrigt – har i en særlig god sommerbog, som i kan anbefale? 

Leave a Reply