Månedlige refleksioner – Maj

1.juni blev i år en ganske speciel dag for min kæreste og jeg. Vi var nemlig i Roskilde for at hente nøglen til vores nye lejlighed i går og i morgen flytter vi de første læs. Når man har mere end to bogreoler og derudover er ret glad for flere slags håndarbejde, er der en hel del bøger, garn og stof, der skal i kasser. Maj måned har været drønvarm og det har her betydet læsning på lune aftener, lidt cykelture, familieture og masser af is både hjemme og ovre hos ismanden her i Ringsted. Her i maj har vi også set på et par lejligheder og vi har stadig ikke helt vænnet os til tanken om, at vi flytter til en ny by i næste uge. Heldigvis kender vi begge en del til byen og mine grandkusiner bor i den anden ende af den. Og så er det nemmere at komme ind til København, så jeg har allerede fundet flere arrangementer, som jeg gerne vil deltage i. Blandt andet det her sommerbogbanko, hvor der stadig er billetter i skrivende stund. I maj har jeg derudover også mødt både Lisa Jewell inde på Gads Forlag og Mette Holm ovre i Thiemers Magasin til et virkelig hyggeligt arrangement, som forlaget Klim stod for. En travl måned med masser af ture ind til København og en hel del læsning på togture/busture, som i kan læse mere om herunder.

Antal sider:

1,514 sider

Antal læste bøger:

8 (plus de to nedenstående) (heraf 3 billedbøger, 4 børnebøger og 1 krimi)

Antal hørte bøger:

2 børnebøger om Bertram og hans familie af Bjarne Reuter

Månedens citat:

“En forfatter som heter Tor Åge Bringsværd, har skrevet et dikt som er kort og godt:

Den som har begge beina på jorda

står stille. 

Det synes jeg forteller masse om det å dikte, og om å lese også. For når jeg leser en bok jeg liker, er det akkurat som om det jeg leser, får tankene mine til å fly videre ut av boka. Boka er liksom ikke bare ordene eller bildene på papiret, men alt det jeg dikter selv mens jeg leser. “

Fra Bibbi Bokkens Magiske Bibliotek af Klaus Hagerup og Jostein Gaarder

Arrangementer:

Arrangement med Mette Holm om at oversætte Murakami og den nyeste af hans bøger, der hedder ‘Mordet på kommandanten’ samt arrangement inde på Gads Forlag, da engelske Lisa Jewell var i Danmark et par dage for at snakke om den netop oversatte “Den fremmede gæst”.

De bedste bøger:

Kastanjemanden af Søren Sveistrup. Denne her bliver udgivet på onsdag, så jeg kan ikke røbe meget om den, men jeg kan sige, at jeg læste den på under 30 timer selvom den er på 528 sider og aldrig nogensinde vil jeg igen tænke på en kastanjemand som en helhed, men mere i hvilke dele. Hvis du læser bogen, giver det uden tvivl mening og jeg anmelder den på udgivelsesdagen.

Bibbi Bokkens magiske bibliotek af Jostein Gaarder og Klaus Hagerup. Efter at jeg havde læst “Jenta som ville redde bøkene”, som Hagerup har skrevet og Aisato har illustreret, blev jeg lidt nysgerrig på, hvad Hagerup ellers havde skrevet og jeg blev bestemt ikke skuffet over denne her fantastiske fortælling, som kombinerer det bognørdede og det er en typisk Gaardersk måde at konstruere en bog på, hvilket jeg er helt vild med.

Den nye serie Eva & Adam af Måns Gahrton og Johan Unenge. Jeg var ellevild med den svenske serie om Eva & Adam, da jeg var 10-11 år og det var både bøgerne og tegneserierne, som blev læst flittigt. I 2017 blev bøgerne opdateret, så der er sociale medier med og de to første er udkommet på dansk og det har været lidt nostalgisk at læse om de samme karakterer, som jeg huskede bedre, end jeg umiddelbart troede, at jeg ville gøre.

Det blæser på månen af Eric Linklater. Hvorfor jeg ikke tidligere er stødt på Linklater, er mig en gåde, men jeg er så glad for, at jeg gav mig tid her i maj til at læse udgaven fra Gyldendals Børnebibliotek, som er oversat af Dronning Margrethe. Det var lidt en historie a la “The Phantom Tollbooth” og jeg kan varmt anbefale den til både selvlæsning og oplæsning (også for voksne).

Alt i alt:

En fantastisk god læsemåned, hvor jeg har læst flere sider end jeg havde regnet med. Men det er nok på grund af togture her på Sjælland og en enkelt til Nykøbing F. Lige for tiden pakker jeg mine bøger ned og når reolerne kommer op i Roskilde, så skal de sorteres og stilles op alfabetisk så vidt muligt. Ah, mit bibliotekarhjerte bliver glad for sorteringsprojektet allerede ved tanken her om det (ja, jeg er en opstillingsnørd når det gælder bøger – det må være en arbejdsskade fra Emdrup). I juni har jeg et par familieting på programmet, men også en hel del læsning samt udforske Roskilde. Nok også finde ud af hvor byens bedste is er og de bedste boghandlere/genbrugsbutikker. Hvis i har nogle gode tips til Roskilde, må i meget gerne sige til.

Hvad med jer? Får i læst her i sommervarmen?

 

Leave a Reply