Den sidste Mrs. Parrish af Liv Constantine

Den sidste Mrs. Parrish af Liv Constantine, 2018. Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic. Opr. udgivet som The Last Mrs Parrish i 2017. Antal stjerner: 4/5

Hvor meget kan skinnet bedrage, når man iagttager et liv udefra og hvor svært er det at vippe en rigmandshustru af pinden og overtage ægtefællen derefter?

I første del af bogen hører vi om Daphne Parrish, som har alt en kvinde kunne bede om. Ihvertfald hvis man spørger Amber Patterson: Daphne har penge, da hun er gift med den kendte ejendomsmægler Jackson Parrish og derudover er hun fuldstændig henrivende. Ægteparret Parrish har desuden to døtre og en helt perfekt tilværelse. Amber, som har udset Jackson som hendes kommende ægtemand, lyver sin vej ind i familiens hus og ret hurtigt går det hele som smurt. Hun bliver hurtigt tætte veninder med Daphne og dennes kreds af veninder, og efterhånden som hun kommer tættere på Daphne, så får hun også flere og flere oplysninger om Jackson:

“”Holder du af at læse, Amber?”

“Meget. Men jeg er bange for, at jeg ikke har læst så mange af disse. Jeg er mere interesseret i nutidige forfattere. Har du læst alle dem her?”

“Ja, mange af dem. Jackson holder af at diskutere stor litteratur. Men vi er kun nået til H. Lige nu er vi ved at tackle Odyseen af Homer. Det er ikke ligefrem let læsning.” Hun lo.

En yndig porcelænsskildpadde, der var lige så blå som havet, fangede Ambers opmærksomhed, og hun rakte hånden frem for at røre ved den. Hun havde set flere skildpadder rundt omkring i huset, hver eneste af dem var helt unik og udsøgt. Det var tydeligt, at de alle var meget dyre, og hun havde bare lyst til at smadre dem ned i gulvet.”

Hvis der er noget, som Amber er virkelig dygtig til, så er det at planlægge og en dag er det lykkedes hende at blive Jacksons chefsekretær. Hun håndterer blandt andet betaling af regninger og hvis der er en teaterforestilling, som Daphne ikke kan komme med til, så har hun bestemt ikke noget imod at træde i stedet. Stille og roligt er Amber ved at blive en fast del af Parrish-parrets liv og her især Jacksons, som hun efterhånden kan sno om sin lillefinger. Bogens anden del er fortalt fra Daphnes vinkel og hun ser blandt andet tilbage på den første tid af forholdet til Jackson, og hurtigt er der nogle små ting, som ikke er helt sædvanlige i Daphnes øjne:

“Det er overvurderet at bruge dating som metode til at lære nogen at kende. Når hormonerne raser, og tiltrækningen er magnetisk, går hjernen på ferie. Han var alt, hvad jeg havde brug for.

På arbejde var jeg tilbage i min komfortzone, men jeg blev ved med at tænke tilbage på vores nat med et smil. Flere timer efter fik postyr uden for mit lille kontor mig til at kigge op. En ung mand kom kørende med en vogn fyldt med vaser med røde roser. Min sekretær Fiona kom gående bag ham, hun var rød i hovedet og slog ud med hænderne.

“En eller anden har sendt dig blomster. Mange blomster.”

Jeg rejste mig og kvitterede for dem. Jeg talte et dusin vaser. En af dem stillede jeg på mit skrivebord, og så kiggede jeg rundt og overvejede, hvad jeg skulle gøre med resten. Vi stillede dem på gulvet i mit lille kontor, for vi havde ikke andre steder.

Da blomsterbudet var gået, lukkede Fiona døren og smed sig i stolen over for mig. “Okay, fortæl.”

Jeg havde ikke ønsket at tale med nogen om Jackson endnu. Jeg vidste ikke engang, vi var et par.”

Men hvem er Jackson egentlig og er der mange grusomme sandheder i Parrish-parrets ægteskab, der har været skjult for deres venner og familie?

Liv Constatine er et pseudonym for søstrene Lynne og Valerie og dette er deres debutroman, en roman, som bedst kan placeres i genren psykologisk spændingsroman. Jeg var især helt vild med hvordan man ser begge sider af historien og hvordan de brugte det til at dele bogen op i to dele, hvor alle de formodninger, som man havde i den første del, bliver ødelagt i anden del. Det er bestemt ikke en bog for sarte sjæle, da den simpelthen er så rædselsvækkende i den sidste del. Det er lykkedes søstrene at skabe to virkelig stærke karakterstemmer, der ikke kunne være mere forskellige og bogen blev på den måde mere overbevisende, desto flere sider, som man fik læst.

Alt i alt en nervepirrende spændingsroman om ægteparret Parrish og deres bekendte Amber, som bestemt ikke holder sig tilbage, når hun er nær et af sine mål og hun må se i øjnene, at folk ikke er så perfekte, som de ser ud til på afstand.

Leave a Reply