Månedlige refleksioner – Marts

For et par dage siden skiftede kalenderen endnu en gang og selvom der er sne derude, så er det allerede april måned. Min far, der havde fødselsdag her d.1.april, fortalte mig, at han engang var ude og kælke på sin fødselsdag som barn og han er altså født i 1951. Så forhåbentlig kommer det der forår på et tidspunkt. Det gjorde det i hvert fald dengang og lige siden. Marts måned har været ganske stille og rolig, og så alligevel travl, når jeg ser tilbage på hvad jeg har lavet. Jeg startede min måned ganske bognørdet, så har jeg haft hyggedage med familie både her på Sjælland og i Jylland og så har den ellers stået på en hel del læsning og kreative projekter. Jeg fik genset bloggere og mødt nye af slagsen, hørt på forfattere snakke om deres bøger og begravet mig i et forfatterskab, som jeg er kæmpe fan af, nemlig Astrid Lindgrens, da jeg skrev denne artikel ovre på Plusbogs blog. Der er spændende anmeldelser på vej og arrangementsbeskrivelser, som jeg glæder mig til at få skrevet og delt med jer. Men her er lidt om min læsning denne måned.

Antal sider:

1,431 sider (plus lydbogen “Tænk Vildt” af Rane Willerslev på 2 timer og 32 minutter.)

Antal læste bøger:

11 (6 billedbøger, 3 romaner og 2 tegneseriebøger for børn)

Antal hørte bøger:

1 faglitterær lydbog

Månedens citat:

“Anna tenkte seg om.

Hvis bøkene ingen leste ble ødelagt, ble menneskene inni dem også borte.

Som et blad om høsten.

Det visner.

Så løser det seg opp og blir til støv.

Så blir det borte i vinden. For alltid.

Det var forferdelig å tenke på.

Anna begynte nesten å gråte, men så ble hun sint.

– Vi må redde bøkene, sa hun.

Da smilte fru monsen.

– Det var nettopp det jeg håpet du skulle si.”

Jenta som ville redde bøkene af Hagerup og Aisato

Arrangementer:
Ganske mange ting egentlig. Jeg nåede både afsted til Roskilde Litteraturfestival, et bognørdet arrangement ifm. KBH Læser og så fik jeg mødt Michelle Richmond i en skøn boghandel inde ved søerne.

De bedste bøger:

Jenta som ville redde bøkene af Hagerup og Aisato. Denne er endnu ikke udkommet på dansk, men det bør den virkelig – en pige finder ud af, at bøger bliver kasseret og for at dette ikke skal ske, låner hun de forsømte bøger med hjem for at læse dem, så de ikke bliver kasseret. Åh altså, den historie var så genkendelig og kærligheden til bøger så tydelig.

Til døden os skiller af Richmond. Et ægtepar går ind i Pagten, som er fuld af andre ægtepar og det er bestemt ikke en oplevelse, som man selv vil igennem og jeg glæder mig til at dele ord om bogen med bloggens læsere og også et indlæg om da jeg mødte hende i København.

Frida Kahlo af Sánchez Vegara og Fan Eng. At Frida Kahlo var en helt unik kunstner, har jeg aldrig været i tvivl om og jeg nød at læse denne billedbog for børn om hendes liv og glæder mig allerede nu til at de næste i serien udkommer på dansk.

Den sidste Mrs. Parrish af Constantine. Kender i den der slags bøger, hvor man næsten er “nødt til” at læse den ud i en køre fordi man ikke kan holder pauser i den? Denne her var en sådan bog og jeg blev taget fuldstændig ved næsen undervejs.

Pigen under jorden af Griffiths. Hvis du er til tv-serier som “Bones”, ærkebritiske landskaber og utraditionelle heltinder, så bør du kigge nærmere på denne første bog om Ruth Galloway, som jeg har anmeldt herovre.

Alt i alt:

En ganske stille og rolig måned med alt for meget sne (første omgang = yay, anden omgang = det er godt nok koldt og tredje omgang = jeg har mistet troen på at det nogensinde bliver rigtig forår). Der har været tid til fordybelse, til familiehygge, til læsning, til kreativitet, til at møde nye mennesker og til at få fejret den bedste kæreste. April måned startede også med familiehygge og så kommer den til at stå på workshops hos a-kassen, et bloggerarrangement, mere familiehygge med folk som jeg har kendt siden jeg var helt lille og forhåbentlig på nogle cykelture med og uden den bedste kæreste, når foråret for alvor kommer. Jeg nåede desværre ikke afsted til Krimimessen alligevel, så det må blive næste år – det så nemlig så skønt ud på Instagram og Facebook, da jeg fulgte med på sidelinien hos andre bogbloggere. Så næste år! Der kommer nok en hel del indlæg på bloggen i den kommende måned, så hold endelig øje med bloggen 🙂

Hvad med jer? Nåede i på Krimimessen og er i også ved at være træt af sne?

Leave a Reply