One Day af David Nicholls

One day af David Nicholls, 2010. Hodder & Stoughton. Antal stjerner: 5/5

Hvornår indser man hvad kærlighed er for alvor?

Emma og Dexter mødes første gang i 1988, hvor de begge er ved at blive færdige med deres universitetsuddannelser. Det er 15.juli og dagen efter skal de hver deres vej. De forbliver venner og datoen for deres møde er essentiel for dem begge, da de mødes den dag hvert år. Eller i det mindste ringes ved. Hver især finder de kærligheden og Dexter bliver far. Men meget kan ske i løbet af de 20 år, som bogen handler om, og livet er uforudsigeligt. Emma, den pligtopfyldende stræber, bliver i England lige efter deres uddannelse er slut, og skaber sig et liv, først som servitrice og dernæst som lærer. Dexter er stik modsat; han rejser ud i verden lige efter deres møde og forsøger at feste sig gennem livet. De to modsætninger tiltrækkes dog af hinanden og efterhånden ser vi hvordan de støtter hinanden gennem alt.

‘What’s up?’ he asked. 

‘Nothing. Oh, nothing. Just… ‘ She looked up at him.’ I thought I’d finally got rid of you.’ 

‘ I don’t think you can, ‘ he said. ” 

Denne roman er fantastisk skrevet af David Nicholls og man er fanget fra start til slut. Hans karakterers udvikling er essentiel for historien og som læser er det spændende at se hvad der sker undervejs. Denne er en af de bøger, hvor jeg ikke har kunnet se filmen nok gange endnu til at blive træt af den og en skønne dag vil jeg genlæse denne bog. Forfatteren giver derudover læseren fantastiske citater fra ”Store forventninger” af Dickens, James Salter’s “Burning the Days” samt fra “Fjernt fra verdens vrimmel”, skrevet af Thomas Hardy. Lige siden jeg læste denne bog har jeg forsøgt at anbefale den til så mange som muligt, da den virkelig får en til at tænke over, hvad tilværelsen kan bringe med sig over en årrække.

Leave a Reply