6 zoner fra city af Morten Reimar

6 zoner fra city af Morten Reimar, 2013. Anmeldereksemplar fra Printxpress. Antal stjerner: 5/5

Hvad ligger 6 zoner fra city og er ”Onkel Danny” stadig inspiration for mange unge danske digtere i dag?

For hurtigt at svare på spørgsmålene: Vedbæk er 6 zoner fra city og Dan Turéll er bestemt stadig en kilde til inspiration, hvilket kan ses i denne digtsamling. Morten Reimar har endda skrevet et hyldestdigt, hvor han fortæller om at være fra Vedbæk og være inspireret af digteren fra Vangede, som boede så tæt på, men hvis opvækst var markant anderledes. Beat digtning er en svær genre og endnu ikke så stor i Danmark som den var ved genrens oprindelse i USA tilbage i 1950’erne. Og det er ærgerligt at genren ikke bliver promoveret som fortjent. I denne samling af digte bliver vi som læsere iagttagere af et ungdomsliv, fuld af spørgsmål om identitet, kærlighed, venskaber og fremtid.

Uddrag fra digtet ”I dag er det D.T.’s fødselsdag”:

”Tillykke Dan

Tillykke med fødselsdagen

hvor end du er

Og uanset hvor du er synes jeg altid

du har været der for mig

også selvom du nåede at dø inden vi mødtes

da jeg var lidt over en måned gammel

og du døde på Riget efter jeg kom til

på Gentofte Hospital ”

 

”Der var engang én der sagde

at jeg ikke var værd at samle på

Der er også kun et eksemplar

så det ville i hvert fald have været

en meget overskuelig samling”

Reimars digte er fængende og som læser er det svært at holde pauser undervejs. Ligesom hans tidligere digtsamling ”Teenage Jazz” formår denne samling at bringe læseren tilbage til en mere simpel tid før voksenlivet for alvor begyndte med 8-16 job, familie og ”voksenhed”. Han minder os om hvor fantastisk en forfatter Dan Turéll var og selvom Onkel Dannys sko er svære at fylde, så gør Reimar et rigtig godt forsøg her. For mig bliver dette en bog, som kan hives ned fra hylden indimellem – især for at læse hans hyldest til Onkel Danny. Alt i alt en fantastisk digtsamling, som både kan være en inspiration for andre unge digtere samt bringe en ældre generation tilbage til ungdommen.

Leave a Reply