M af Oscar K og Rasmus Bregnhøi

M af Oscar K og Rasmus Bregnhøi, 2009. Branner og Korch. Antal stjerner: 4/5

Hvordan kan en blind pige opklare en kriminalsag og betyder alle børn , som bliver kidnappet, lige meget for politiet?

I dette andet bind i trilogien om Lilith og Schniff bygger Oscar K. videre på den historie, som vi som læsere forlod i “Lille Miss Nobody”. Lilith er en ung blind pige, som i første del af denne trilogi mister sin førerhund og i stedet bliver drengen Schniff hendes link til at se. Schniff, som er hjemløs, kommer på eventyr med Lilith og en af de ting, som de plejer at gøre, er at besøge et stripklub for at give dem religiøse vers.

I denne bog er det en ny sag de prøver at løse – børn forsvinder på mystisk vis og det er ikke til at finde ud af hvem der står bag. Men Lilith er synsk og da de går forbi et skilt for et dukkeatelier, ved hun, at noget ikke er helt som det skal være. Forud for dette har Oscar K. valgt at vise læseren hvordan en psykisk syg er stukket af fra sit opholdssted og fra da af er det blot et spørgsmål om tid før sagen om nogle af de forsvundne børn er opklaret. Men det er rige børn som er blevet kidnappet og hvad er der sket med de fattige børn, hvis sager ikke optager befolkningens interesse?

Lilith og Schniff er virkelig gode til at opklare disse sager og selvom de kommer tæt på sagens hovedkerne og bliver truet op til flere gange, så lykkedes det dem alligevel at slippe med livet i behold flere gange. Mysterier er der nok af i deres by og som Lilith siger til sidst: “Der er nogen, der prøver at aflede opmærksomheden fra mordene på de fattige børn”.

Oscar K. fortæller deres historie rigtig godt og for mig var dette en såkaldt page-turner. Jeg læste denne på en eftermiddag og kunne nærmest ikke ligge den fra mig – derfor en page-turner (til dem som ikke kender udtrykket.)

Til trods for at historien er ret voldelig og lidt bizar vil jeg sige at den godt kunne henvende sig til de lidt ældre børn selvom den egentlig er en graphic novel for voksne.

Leave a Reply