Lille Miss Nobody af Oscar K & Rasmus Bregnhøi

Lille Miss Nobody af Oscar K & Rasmus Bregnhøi, 2008. Branner og Korch. Antal stjerner: 5/5

Er verden som den ser ud eller er der ting, som man kan fornemme, men ikke se?

Denne graphic novel, som de danske tegnere Oscar K og Rasmus Bregnhøi står bag, er noget helt for sig selv. Og dette på en god måde. Lilith er en ganske speciel pige – hun er blind og tror på, at alle kan finde deres bedste jeg ved hjælp af Gud. Den anden hovedperson kaldes Schniff og han er en hjemløs dreng. De to mødes ved et tilfælde, da Lilith kommer ud for en ulykke og hendes hund dør. Schniff er tilfældigvis i nærheden og tilbyder at blive hendes førerhund.

Da de vil begrave hendes hund et øde sted opdager de, at der allerede er et lig – og de sætter sig for at opklare hvem det er. De tilkalder hurtigt det lokale politi og alt virker som det burde være. Men Schniff overhører en samtale mellem politibetjenten, som Lilith stoler på, og en for Schniff ukendt person, efter at han næsten blev påkørt. Politibetjenten virker ikke synderlig glad for at de blander sig i hans arbejde og de må gøre det i skjul. Lilith er også synsk og ved at røre den ukendte piges kranie, kan hun genkende pigen.

Tilnavnet “Lille Miss Nobody” gives til den ukendte pige, og efterhånden som de lærer hendes historie at kende og især hendes skæbne, kan vi som læsere iagttage den verden, som Lilith og Schniff lever i. Langt fra alt er fryd og gammen og det er svært at vide, hvem man egentlig kan stole på. Dette er den første graphic novel jeg har læst af Oscar K. og Rasmus Bregnhøj og da jeg var færdig med læsningen sad jeg tilbage med én tanke: “Denne graphic novel var for kort.” Jeg håber at de vil skrive flere om pigen Lilith og hendes dystre omgivelser.

Selve fortællingen er utrolig spændende og man håber de finder frem til pigens morder – og dette med deres egne liv i god behold. Tegningerne er lidt mere dystre end jeg har set i andre graphic novels, som jeg har læst, men det passer rigtig godt til handlingen.

Alt i alt en dyster historie, som er virkelig godt illustreret og jeg kan anbefale den til især dem, som sætter pris på graphic novels med handling og hvis du er til krimier og lignende spændingsromaner, er dette helt bestemt en graphic novel for dig.

 

Leave a Reply