Bøger fra min ferie i England

Der er en ting, som sker hver gang jeg er i England. Jeg køber bøger med hjem. Og ikke kun en, men mange. Det er som om at de smutter ned i min kurv, når jeg går ind i en boghandel og når de er oppe på disken, trykker de selv koden til mit Dankort og hopper ned i min kuffert bagefter. Anden forklaring har jeg ikke. Denne rejse til England var som de andre og jeg kom hjem med disse fantastiske fund:

Jeg havde ikke engang været i London i 2 timer, før der kom 8 bøger ned i kufferten hjemme på vandrerhjemmet. Nogle havde jeg bestilt på forhånd (se hvordan længere nede) og jeg gik forbi Skoob, som er noget nær et paradis for bogelskere. Jeg laver senere indlæg om bogindkøb i England, da jeg ved, at mange af mine læsere har efterspurgt dette på diverse sociale medier. I Skoobs købte jeg “The Ladies’ Paradise” af Émile Zola, som en af mine favoritserier er baseret på, nemlig “The Paradise” fra BBC. Det er ikke første bog, som jeg køber af Zola og jeg ser frem til at få fat i resten af bogserien, da den skulle være virkelig interessant.

I Skoobs fandt jeg også endnu en “Alice in Wonderland” til min samling, som er oppe på 6 forskellige udgaver nu. Jeg har besluttet mig for at undgå Tenniel’s illustrationer fremover, da jeg allerede har dem i både en dansk og engelsk udgave af bogen og da jeg faldt over denne udgave, som der er et billede af her i indlægget, måtte den bare med hjem. Jeg har endnu ikke læst bøger fra Anthony Doerr’s hånd, men da jeg faldt over “About Grace” i samme butik, fik jeg endelig læst om den på bogens bagside og da jeg i Danmark kun har læst positive anmeldelser af den, kom den også ned i kurven.

En film, som jeg vender tilbage til flere gange om året, er “Eat, Pray, Love”, der som bog blev skrevet af Elizabeth Gilbert. Jeg følger hende på diverse sociale medier, hvor hun har snakket om “The Signature of All Things” og jeg er endnu ikke stødt på den i Danmark, så da jeg ledte efter bøger af Gaiman og fandt denne på hylden nedenunder, måtte jeg lige læse bag den. Så ja. Nu har den fået et nyt hjem. Det samme gjaldt også “Save me the waltz” af Zelda Fitzgerald, som længe har stået på min TBR-liste. Faktisk lige siden jeg så en dokumentar om hende og hendes mand på YouTube, da jeg skrev BA-projekt i 2012.

Et sted, hvor de færreste danskere nok har været, er i West Kirby, som er min favoritby i England. Jeg boede der tilbage i 2010 for en kort stund og jeg vender tilbage igen og igen for at besøge min gamle au-pair familie. Vi udveksler altid gaver, når jeg kommer på besøg og de formår altid at finde en bog, som jeg endnu ikke har. Denne gang var det malebogen “Dream Cities”, som er nederst på ovenstående billede og den er virkelig fin. Selvom West Kirby er en lille bog, så er der 7 genbrugsbutikker og her fandt jeg blandt andet “We were the Mulvaneys” af Joyce Carol Oates, “Mrs Hemingway” af Naomi Wood, “A Short History of Tractors in Ukrainian” af Marina Lewycka (som jeg fandt på familiens bogreol, da jeg kom hjem fra butikken), “The Boy in the Striped Pyjamas” af John Boyne (filmen fik mig til at græde, så jeg bør virkelig få læst den bog), “The Sheep-pig” af Dick King-Smith og “The Rosie Project” af Graeme Simsion.

West Kirby ligger i nærheden af Liverpool og efter biblioteksbesøg og besøg på café med veninde smuttede jeg i HMV, som nogle steder også har bøger. Her købte jeg både “Still Alice” af Lisa Genova, som jeg i sin tid lånte på biblioteket samt “The Perks of being a Wallflower” af Stephen Chbosky, der også var et bibliotekslån, da jeg læste den. En af de største film i 2014 var “The Theory of Everything” om Stephen Hawking, og da jeg læste et sted, at den var baseret på en bog af hans ekskone, røg den ned i kurven uden et øjebliks tøven, da jeg så den derovre. Et sjovt tilfælde, da jeg handlede med moren i au-pair familien den dag og da hun så den i mine hænder, fortalte hun om hvordan hendes arbejdsplads (hun er biologilærer) havde sørget for at Jane Hawking kom og holdt en inspirerende tale for de studerende for et par år siden. Wauw! Gid jeg havde gået på den skole. Så snart jeg har læst bogen, vil jeg se filmen og jeg er helt sikker på at jeg ikke bliver skuffet over nogen af delene.

En enkelt dag tog jeg til Shakespeare-land, som jeg kalder Stratford-upon-Avon. Her kan man ikke være uden af købe en bog eller 2 med hjem af eller om Shakespeare. I butikken, der er tilknyttet hans barndomshjem, faldt jeg over nyfortolkningerne, som netop er ved at blive udgivet, men det var altså “Doctor Who: The Shakespeare Notebooks”, som røg med hjem. Især da jeg så at bogen også omhandler Rory og Amy, hvor Matt Smith havde rollen som Doctor Who, som helt klart er min favorit (Tennant kommer bagefter). “Romeo and Juliet” af Shakespeare selv ejer jeg allerede i flere udgaver, men ikke med så skønne illustrationer som denne og så børnevenlig ift. originalen.

De første 4 bøger, som jeg hentede derovre, var disse. Jeg havde købt dem på forhånd på Waterstones’ hjemmeside, og afhentede dem på vej hen til mit vandrerhjem. Både Hanya Yanagihara og Chigozie Obioma kommer i år på Louisiana Literature her i august og de havde dem på tilbud til en fordelagtig pris online. Didierlaurent er netop udkommet i Danmark, og jeg har længe kigget på den i Boghallen inde i København, men den var månedens bog i maj i Waterstones og jeg blev helt vild med det cover. “The Girl of Ink and Stars” er af debutanten Kiran Millwood Hargrave og jeg har allerede læst den. Den blæste mig lidt bagover og jeg kan bestemt anbefale den meget varmt.

Alt i alt en fantastisk boglig tur og i kan bestemt glæde jer til flere indlæg, da jeg besøgte nogle fantastiske boghandlere og ikke mindst British Library, Liverpool Library og Birmingham Library. Hvad med jer? Køber i også tit bøger, når i er ude og rejse?

 

 1. lisbethvestergard

  juli 11, 2016 at 6:42 pm

  Hold nu op, for en lækker stak! Jeg glæder mig allerede til at høre mere om Doctor Who-bogen. Kan man elske Doctor Who uden at blive ekstra ivrig hver gang navnet nævnes? 😛

  The Perks of Being a Wallflower er såååå fantastisk. Hvis du ikke allerede har læst den, så glæd dig. Jeg kunselsker den 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Ann-Kristine

   juli 15, 2016 at 8:29 am

   Nej, det kan man vist ikke. Doctor Who er altid godt og jeg har også en bog, hvor han er skrevet ind i klassiske eventyr. Jeg opdagede først serien for 6 år siden, hvor Matt Smith lige var regenereret – det bowtie der 😛

   Jeg har allerede læst både The Perks of Being a Wallflower og Still Alice, men da begge var bibliotekslån, lovede jeg mig selv at købe dem en dag. Og da de begge lå på et bord i HMV og endda ved siden af hinanden, tøvede jeg ikke et øjeblik 🙂

 2. MetteEline

  juli 13, 2016 at 5:26 pm

  Sikke en masse lækre bøger!
  Jeg har kigget på A Little Life flere gange på det seneste og den står langt oppe på min liste over bøger der snart skal købes 🙂

  1. Ann-Kristine

   juli 15, 2016 at 8:26 am

   Ja ikke? Jeg kunne ikke stå for dem selvom tasken blev mere og mere tung 😀 Jeg har endnu ikke selv læst den, men boghandleren sagde at den var rigtig god 🙂 Politikens Forlag udgiver den vist her i august i øvrigt 🙂

Leave a Reply