Månedlige refleksioner – Juni

Da jeg i sidste uge stod med fødderne på britisk jord, var det pludselig blevet juli. Juni har været præget af en masse praktiske ting studiemæssigt og arbejdsmæssigt og pludselig var det tid til at tage et smut til England. Jeg kom hjem derovrefra i aftes og knap 8 dage uden computer var lige hvad jeg havde brug for. Jeg tog en enkelt bog og Kindle med derover og kom hjem med en lille kuffertfuld i håndbagagen. Politikens Forlag inviterede mig til 2 bloggerarrangementer i juni og det var som altid en fornøjelse at møde andre bognørder og selvfølgelig forfatterne. Jeg fik sneget lidt læsning ind hist og her inden afrejse, men efterlod Belgravia af Fellowes hjemme, som jeg denne morgen fik genoptaget læsningen i. Jeg mødte også Nickolas Butler, da han gæstede Boghallen, som blev interviewet af Kim Skotte. Sidst, men ikke mindst fik jeg indført en ret bred genre her på bloggen, nemlig faglitteratur.

Antal sider:

743 sider

Antal læste bøger:

3  (heraf en form for erindringsbog, en børnebog og en kort roman)

2 blev læst på dansk og 1 på engelsk.

Månedens citat:

”Men hvis jeg ser en film om krigen, er der ingen sandhed at finde, heller ikke i de bøger, jeg har læst. Det var ikke sådan, det var… Det bliver ikke skildret, sådan som det var. Og når jeg selv begynder at fortælle, bliver det heller ikke rigtigt. Gruen var større, og skønheden var større, end jeg kan udtrykke. ”

Krigen har ikke et kvindeligt ansigt af Svetlana Aleksijevitj.

Arrangementer:

2 bloggerarrangementer inde hos Politikens Forlag med hhv. Morten Brask og Anna Grue samt Nickolas Butler i Boghallen.

De bedste bøger:

Krigen har ikke et kvindeligt ansigt af Svetlana Aleksijevitj. Denne bog rørte mig dybt og viste mig vinkler på et kvindeliv, som jeg ikke lige havde set komme.

Accabadora af Michela Murgia. En mærkværdig og kort roman, som bragte mig til Sardinien for en stund, selvom jeg sad i en bus på vej ind til London.

The BFG af Roald Dahl.  Desto flere bøger jeg læser, som er skrevet af Roald Dahl, desto større fan bliver jeg. Denne er fuld af fantastiske ord, filosofiske livsanskuelser og masser af gode grin.

De mindre gode bøger:

Jeg har kun læst 3 denne måned og har været begejstret for dem alle.

Alt i alt:

Juni var forbi kort efter den var begyndt. Sådan føles det ihvertfald. Jeg har ikke læst så meget, som jeg havde håbet på, men det har været en ganske skøn måned alligevel. Jeg er nu færdig med undervisning på mit studiested og skal her til efteråret gennemføre et projekt på et folkebibliotek, som jeg ser meget frem til. Juli byder på huspasning i Hvide Sande med masser af læsning og gåture i strandklitterne. Gennem måneden vil jeg lave et par boglige indlæg om min tur til England (jeg besøgte de mest fantastiske biblioteker), som jeg glæder mig til at vise jer. Snart kommer august og Louisiana Literature, som jeg allerede nu er begyndt at se nærmere på.

God sommer til jer- Må den indeholde masser af fantastiske bøger og godt vejr 😉

 1. Josephine // BØGER PÅ STRIBE

  juli 8, 2016 at 9:46 am

  Det lyder som en god læsemåned 🙂

  Har du læst mere af Svetlana? Og er “Krigen har ikke…” et godt sted at starte i forfatterskabet?

  God weekend!

  1. Ann-Kristine

   juli 11, 2016 at 2:55 pm

   Det var en ret stille læsemåned i forhold til normalt. Men virkelig gode bøger 🙂 Nej, ikke endnu. Jeg ved dog, at Palomar udgiver en bog mere dette efterår og det ser jeg virkelig frem til. For mig var det et ret godt sted at starte og jeg tror fint, at hendes bøger kan stå enkeltvis, da de er så afrundede. Jo tak 🙂

Leave a Reply