Boglige film

hqdefault

Hvem elsker ikke film, som foregår i en boghandel eller på et bibliotek? Selvfølgelig ikke The Day after Tomorrow, da de brænder bøger af for at få varmen, men alle de andre. Jeg har opstøvet et par stykker for jer, og i kender nok et par af dem allerede.

Ovenstående hedder som i kan se “Love by the book” og den er nem nok at se, den er nemlig på YouTube. Godt nok ikke den bedste kvalitet, men ganske udmærket alligevel. Den handler om Emma, som ejer en boghandel og det er en meget romantisk film.

Jeg stødte på denne her inde på IMDB, da jeg bare søgte på book. Den hedder “The Library Book” og den handler om en mand, spillet af Adrien Brody, der besøger et bibliotek, som snart skal lukke grundet pengemangel. Det er en kortfilm, som er ret interessant. Men nok meget biblioteksnørdet.

Selvfølgelig er der også “The Time Traveler’s Wife”, som er en af mine yndlingsromaner. Henry og Clare møder hinanden på et bibliotek og det er nok en af de bedste filmatiseringer af bøger, som jeg kender.

Familiefilmen “Hugo” har også en bemærkelsesværdig boghandel og filmen i sig selv er også fantastisk. Jeg mangler dog stadig at læse bogen, så jeg ved ikke om den er bedre eller dårligere end bogen.

Klassikerne på dette område vil selvfølgelig være “Notting Hill” og “You’ve got mail”. De fleste af jer kender dem nok, så ingen yderligere introduktion herfra. Det er ihvertfald film, som giver en lyst til at arbejde i en boghandel 🙂

Kender i nogle gode film, som foregår i boghandlere eller på biblioteker? 

Leave a Reply