Antologi Sommer 2015 af Tegneseriekollektivet Urkraft

Antologi Sommer 2015 af Tegneseriekollektivet Urkraft. Anmeldereksemplar fra kollektivet. Antal stjerner: 4/5

Findes der mere i det ydre rum end vi umiddelbart tror og hvor svært er det at finde en kærlighed, som varer længere end en enkelt dag?

Tegneseriekollektivet Urkraft står bag denne lille tegneserieantologi, som indeholder 9 små historier, som både finder sted på landjorden, på bunden af havet og ikke mindst i det ydre rum. Størstedelen af tegneserierne er præget af en tydelig science-fiction/dystopi fascination og kun en enkelt finder sted nu og her. Den hedder ”Livet går sin stille gang” og er tegnet samt fortalt af Kim Ursin. Vores hovedkarakter er ikke ligefrem heldig livet igennem – han starter med at blive tabt, han bliver tit sat ind i hjørnet i klassen og pigerne er bestemt ikke bange for at slå ham, hvis han skrider for hurtigt frem på en date. Han forsøger dog at komme videre i livet det bedste han kan trods alt det, som går imod ham og en dag bliver det hele meget bedre. Ursins illustrationer minder om dem, som man har set i de danske ugeblade og aviser i årevis og han er god til at illustrere sin desværre korte historie.

En af de mere dystopiske er ”Humantrash: Natasha”, som Mads Erichsen og Rebecca V.M. Ingham står bag. En kvinde, som snakker et ukendt sprog, bliver fundet af en ung pige, som kalder på sin morfar og mormor og de forsøger sammen at hjælpe hende på benene igen. Pludselig kommer kvinden til kræfter og dræber de to ældre mennesker, men det lykkedes pigen at flygte. Hun bliver bragt i umiddelbar sikkerhed, men kvinden finder hende og begynder at gå amok på alle. Men kan hun mon besejres? Denne fortælling afsluttes med et fortsættes og fortællemæssigt kunne den desuden egne sig til en bog.

Denne antologi er en god blanding bolsjer, og umiddelbart ville det være et must for science-fiction elskere, som gerne vil læse lidt tegneserier. Normalt læser jeg ikke selv science-fiction, men jeg var trods alt meget betaget af tegnernes fantastiske illustrationer og jeg håber, at flere får øjne for denne tegneserie-undergrundskultur, som denne tilhører.

IMG_6386

IMG_63842

Leave a Reply