How to live forever af Colin Thompson

How to live forever af Colin Thompson, 1995. Julia MacRae Books. Antal stjerner: 4/5

Findes der en måde hvorpå man kan leve for evigt og hvis ja, hvor kan denne findes?

Denne lille billedbog af Colin Thompson er fuld af kærlighed til bøger og de fantastiske verdener, som man som læser bliver draget ind i. En bog forsvandt for mange år siden i den store mængde af bøger, som kan findes på store biblioteker og det er den, som bogen her er opkaldt efter- ”How to Live Forever” (hvordan man lever for evigt). Når biblioteket lukkes om aftenen, sker der ting og sager:

When the library is closed and the night watchman has fallen asleep in his big armchair, the shelves come to life. Doors and windows appear on the backs of the books, lights come on, and the sound of voices drifts out between the pages. Full-grown trees spring up and chimneys begin to smoke. Staircases and ladders join the shelves into great cities, and in the distance small dogs bark.”

Inde i bøgerne bor der blandt andet en familie ved navn Robinson, som bor i en kogebog under Q. Peter er sønnen i familien og han er også den eneste person, som kender til den forsvundne bog. Han sætter sig for at ville finde den og vandrer rundt hver aften i 2 år for at finde ud af, hvad de andre mennesker i bøgerne ved om det. En dag ender han i afdelingen med antikke bøger, som er kinesiske. Her møder han 4 mænd, som er gamle og han er helt sikker på at de ikke kender til bogen.

Peter followed the old men into a large faded book. It was filled with the scent of spices and ancient memories. Beautiful carpets covered the floors and red lacquered shelves crammed with a thousand treasures filled the walls.

You’ve come for this, haven’t you?” said the third man, holding out a small book.”

Egentlig er det en billedbog for børn, men illustrationerne af bøger samt bogens pointe gør, at voksne bestemt også kan læse den. Illustrationerne er af Thompson selv og den er letlæst. Men til trods for de få sider, formår Thompson alligevel at skabe en historie, som man tænker over. I hvert fald som en voksen læser. Alt i alt en fantastisk bog, som enhver bogelsker må have fingrene i (jeg lånte min gennem bibliotek.dk).

Leave a Reply