#Litterære links – hvor man kan finde gratis e-bøger

Oftest sidder jeg med en almindelig bog i hånden, men siden jeg købte en e-bog for 5 år siden, er jeg begyndt at medbringe den på længere rejser, hvor tasken ellers ville blive for tung. I efteråret opgraderede jeg min smartphone og læser nu også på den. Jeg vil en anden gang snakke om apps med gratis og billige bøger ift. Android, men i dag vil jeg fortælle om hvor jeg har fundet lovlige ebøger, som er gratis.

Project Gutenberg er fantastisk til alle klassikerne, som man kan få brug for. Dickens, Twain, Kafka, Joyce og Carroll – de er der alle sammen. De har 48.570 bøger liggende og det er nemt at downloade både epubs og til Kindle. Der er i øvrigt også en australsk version af siden, hvor man kan finde et par, som den originale ikke har liggende.

En anden god side er Feedbooks, hvis udvalg er noget mindre, men herinde har de også andre gratis bøger, som er nyere. De er gode til at opdele ud fra overskuelige kategorier og mellem fiktion og non-fiktion. Herinde kan man også downloade epubs og versioner til Kindle, men også PDF’er.

Til sidst vil jeg nævne danske Saxo, hvor man kan finde danske e-bøger. De har lidt af hvert derinde og jeg kan stærkt anbefale at læse den som hedder “Digtsamling 2013”, som indeholder små noveller egnede til ture med Metroen. Det er vinderne af en konkurrence med netop dette formål og jeg var godt underholdt på mine togture.

 

Hvad med jer? Læser i e-bøger?

 

4 Comments

 1. Caroline Thomassen

  april 11, 2015 at 2:21 pm

  Jeg læser også e-bøger; gerne på ereolen, som jeg har været flittig bruger af det sidste stykke tid. Men nu har jeg også fået anskaffet mig en ebogs-læser, så jeg håber, at dette sætter mere skub i, at jeg selv køber nogen af ebøgerne også 🙂

  1. Ann-Kristine

   april 13, 2015 at 10:13 pm

   Ereolen er nu også en god app at have – jeg er stadig ret ny mht at bruge den. Kan du anbefale nogle lydbøger måske? 🙂

 2. Rikke Simonsen

  april 11, 2015 at 7:33 pm

  Jeg læser e-bøger, hvis jeg synes bogen er for kæmpe at holde på (da jeg læste ‘Forbrydelse og Straf’ skiftedes jeg mellem ebogen og den fysiske bog), og ellers gør jeg det også indimellem, hvis jeg er på farten. Det er så dejligt ‘nemt’ nogle gange – det er bare ikke så tit jeg gør det! 🙂

  1. Ann-Kristine

   april 13, 2015 at 10:15 pm

   Lige med de tunge/tykke bøger forstår jeg godt. Det er rart at kunne skifte ind imellem og jeg må indrømme at jeg til tider har læst bøger på mobilen til kedelig undervisning. Det kan man ikke rigtig med en bog 🙂 Men hvis man lige står og venter på posthuset, på en bus eller lignende er det nu meget smart.

Leave a Reply