Månedlige refleksioner – Maj

Så er juni allerede begyndt og vi sagde allerede farvel til maj for lidt over en uge siden. Jeg har ikke nået at læse så meget, som jeg havde planlagt (og heller ikke nået at skrive så mange anmeldelser herinde som jeg havde regnet med), men det har været en fantastisk travl måned. Jeg startede min måned i Sverige, hvor min kæreste og jeg var ovre og besøge min bror og hans kæreste, der bor i Helsingborg og der fik vi set nedenstående udsigt over mod Danmark og så fik jeg købt lidt bøger med Astrid Lindgren, heriblandt den netop udgivne ‘Alla ska sova’ og en biografi om hendes arbejdsliv på Raben & Sjögren.

Ugen efter var jeg inde på Lindhardt og Ringhof sammen med et par andre bloggere, hvor vi hørte om både de faglittærere og de skønlitterære kommende udgivelser og dernæst skyndte jeg mig hen i Arnold Busck på Købmagergade for at høre Jens Andersen og Jette Glargaard snakke om brevvekslingen mellem Hartung og Lindgren. Jeg har fået cyklet en hel del, været et par gange i Jylland, på teamtur med arbejdet ned til Stevns og været inde i Dagmar Biografen for at høre om børne/ungdomsbøger med forlaget Carlsen. Så ganske travl måned, hvilket jeg godt kan se på antallet af læste bøger. Og så har jeg fået endnu en bogreol inde i stuen, hvor hele fire hylder er dedikeret til min samling af bøger om og af Astrid Lindgren. Men juni lover allerede godt og der skal jeg også til Aarhus for at deltage i LiteratureXchange (der kommer en konkurrence på Instagram senere denne uge faktisk). Men her lidt om hvad jeg har læst:

Antal sider:

1,062 sider.

Antal læste bøger:

5 bøger (heraf 1 roman, 3 børnebøger og 1 billedbog )

Antal hørte bøger:

3 stk. Den korte ‘We should all be feminists’ af Chimamanda Ngozi Adichie, ‘The Ocean at the End of the Lane’ af Neil Gaiman (som mindede mig om at jeg burde se at få læst flere af hans bøger, for den fascinerede mig og krøb langsomt ind under huden på mig – han er selv oplæseren ovre på Libby (hvor jeg hører lydbøger)) og ‘Everything, everything’ af Yoon, som var en hjerteskærende historie om Maddy og Olly.

Månedens citat:

“Bookie rystede på hovedet og gik ind på værelset og lukkede døren. På sengen lå den nyeste stabel biblioteksbøger. Han kørte fingeren langs bogryggene. Nogle af dem havde han læst før, men det var, hvad han kunne opstøve på biblioteket.

Bookie elskede bøger. Egentlig var han lidt ligeglad med, hvor han skulle holde sin ferie, så længe han kunne læse i sine bøger! I bøgerne var der ingen, der grinede ad ham eller drillede. Der var ingen Dennis eller Kenny eller Lily. Og ingen Else.

Han pakkede bøgerne i sin rygsæk og tog det lille billede af sin mor, som han havde liggende under hovedpuden. Han havde set på det så mange gange, at han kunne genkalde sig hver en detalje med lukkede øjne: Hendes lange brune hår, det lidt sørgmodige smil og hylderne med bøger i baggrunden. Det var taget på Bookies tre års fødselsdag, kun nogle uger før hun var blevet syg. Der var ingen læger, der kunne give en fornuftig forklaring på hendes sygdom, og de kunne intet stille op.

Han var praktisk taget vokset op på Det Kongelige Bibliotek, hvor hun havde arbejdet, og Bookie var et kælenavn, hun havde givet ham.”

Fra Bookie og den magiske monokel af Emil Landgreen

Arrangementer:

Præsentation af nyheder på Lindhardt & Ringhof, Jens Andersen og Jette Glargaard om Astrid Lindgren og Louise Hartung samt præsentation af Carlsens kommende udgivelser inde i Dagmar Teatret.

De bedste bøger:

Bookie og den magiske monokel af Landgreen. Denne her fandt jeg ved et tilfælde i en genbrugsbutik og jeg samlede faktisk på bogmærker med Bookie, da jeg var yngre uden at vide, at der var en bog om ham og det var noget af et eventyr, som Bookie kommer ud på i bogen.

Millionæren fra Singapore af Kwan. Forrygende start på trilogien om det unge par Rachel og Nick, der møder hinanden i USA og det er først da Rachel tager med Nick til Singapore, at hun opdager, at han måske har glemt en lille detalje eller to, når han har fortalt om hans familie, for de er ikke rige, nej, de er blandt landets rigeste.

Grynet/Grynet og lille Splint af Lindgren. Åh, hvor jeg elsker historierne om Grynet og Lisbet og det var en fornøjelse at dykke ned i historierne om søstrene på Junibakken, som jeg læser lidt om hver jul, når jeg læser i ‘Julefortællinger og helt perfekt at læse når sommeren sådan er på vej.

The Ocean at the End of the Lane af Gaiman. Det er endnu ikke meget, som jeg har læst af Gaiman, men de bøger, som jeg er stødt på, er underfundige på en eller anden vis, og jeg var stille og rolig blown away af denne her, som jeg hørte som lydbog.

Alt i alt:

En travl måned med få bøger, men flere læste sider end at jeg havde forventet. Juni kommer til at blive utrolig nørdet med arrangementer (heriblandt et ganske specielt sted i morgen formiddag) og jeg glæder mig som et lille barn til at høre både danske og internationale forfattere, når LiteratureXchange starter lige om lidt. Der er kommet en del nye bøger på reolen de seneste måneder og netop nu er der et helt specielt stempel på vej, nemlig et ex libris af slagsen, som min kæreste har designet, så jeg skal til at gennemgå bogsamlingen og registrere undervejs (hvilket jeg virkelig glæder mig til, for der er en del stakke rundt omkring i lejligheden efterhånden).

Jeg er begyndt at tænke over hvad jeg skal læse i løbet af sommeren og resten af bøgerne i ‘Crazy Rich Asians’-trilogien, fortsættelsen til Aherns ‘Flosset’ og de resterende tre bind om Lila og Lenú og så selvfølgelig dykke ned i et par bøger om og af Lindgren står højt på listen. Måske også et par af bøgerne om Anne Shirley, da jeg fik lyst til at læse videre efter at jeg havde læst en graphic novel udgave af den første bog i serien her i foråret. Og så tæller jeg ned til at jeg skal på Roskilde Festival en enkelt dag for at se Bob Dylan, men det er først i starten af juli. Nu vil jeg vende tilbage til den nyeste Jussi-bog og begrave mig i i den nye historie om Carl, Assad og Rose resten af denne pinse.

Ses vi i Aarhus eller inde på Diamanten, når der kommer internationale navne forbi her lige om lidt?

Leave a Reply