#1 Lidt om: At anmelde

“Du skriver nogle gode anmeldelser, som er helt nede på jorden. Det kan jeg godt lide.” 

I forrige uge fortalte jeg en medstuderende om min blog i forbindelse med at jeg ville låne hende et par bøger, som hun ikke kendte i forvejen. Jeg sendte hende et link og mødte hende et par dage efter, hvor hun lånte Americanah, Familien Bruchfontaine, 28 dage og Max Tilsyneladende. Da vi snakkede om anmeldelserne på min blog, sagde hun ovenstående, hvilket fik mig til at tænke over måden, som jeg anmelder på.

Jeg har altid elsket at skrive boganmeldelser og det gjorde at jeg skilte mig lidt ud i folkeskolen. Hvor de andre børn ville tegne og lave ting udendørs, så gik jeg i stedet ned ad skolens længste gang og åbnede døren til skolebiblioteket, hvor jeg endnu husker hvor bøgerne stod. Det gælder sig også for andre biblioteker, som jeg er kommet ofte på (somme tider husker jeg usædvanlig godt). Når jeg skrev boganmeldelser i dansk, var de oftest så lange som muligt og selvom jeg siden folkeskolen har læst mange bøger, så var det først for et år siden, at jeg for alvor kom i gang igen med at anmelde bøger.

Allerede da jeg gik på AU fortalte min kærestes vens kæreste om Bogrummet, hvor hendes mor var med i redaktionen og hun var selv anmelder (og er det i øvrigt stadig). Jeg oprettede desværre først en profil sidste år og sidenhen er det gået hurtigt. Jeg fik skrevet et par anmeldelser af bøger, som jeg havde læst på forhånd og pludselig begyndte bøgerne at strømme ind lidt efter lidt. Bogrummet er også en af grundene til at jeg ikke skrive meget litterære anmeldelser, til trods for en BA-grad i Litteraturhistorie.

På Bogrummet er vi meget forskellige når det gælder uddannelse og anmeldelserne skal være for enhver. Det er selvfølgelig ikke et krav, men når de ikke må være alt for lange, kan de heller ikke være så dybe som ved en litterær tekstanalyse. Og min klassekammerats bemærkning gjorde mig rigtig glad, da det netop er det jeg sigter efter. Alle skal inspireres uanset uddannelsesniveau og derfor skriver jeg mine anmeldelser som jeg gør.

Hvad med jer? Tænker i over hvordan i skriver jeres anmeldelser? 

 1. Simone Hagemann

  marts 17, 2015 at 3:22 pm

  Jeg tænker selvfølgelig over, hvordan jeg skriver mine anmeldelser, men faktisk har mine anmeldelser ikke ændret sig specielt meget, fra jeg startede med bogbloggen for lidt over tre år siden. For mig virker den måde, jeg skriver dem på bare virkelig godt – jeg føler, de kan læses af alle, men samtidig føler jeg også, jeg får forklaret hele min mening om bøgerne 🙂

  1. Ann-Kristine

   marts 17, 2015 at 9:57 pm

   Så længe man selv er tilfreds 😀 Jeg er begyndt at gøre mere ud af citater fra bøgerne, så man kan fornemme skrivestilen. Jeg troede faktisk ikke at du havde haft din blog i så lang tid – well done i øvrigt med de 150 anmeldelser 🙂

Leave a Reply