Månedlige refleksioner – September

Så blev det allerede 1.oktober og ovre på Instagram har jeg delt et par billeder af et citat fra ‘Anne of Green Gables’, bogen samt af det smukke efterårsvejr, som vi har haft i dag. Citatet er fra den første bog om Anne Shirley og jeg er simpelthen så enig med Anne, så her er citatet:

October was a beautiful month at Green Gables, when the birches in the hollow turned as golden as sunshine and the maples behind the orchard were royal crimson and the wild cherry trees along the lane put on the loveliest shades of dark red and bronzy green, while the fields sunned themselves in aftermaths.

Anne reveled in the world of color about her.

“Oh, Marilla,” she exclaimed one Saturday morning, coming dancing in with her arms full of gorgeous boughs, “I’m so glad I live in a world where there are Octobers. It would be terrible if we just skipped from September to November, wouldn’t it? Look at these maple branches. Don’t they give you a thrill—several thrills? I’m going to decorate my room with them.””

September måned har været en skøn en af slagsen. Først og fremmest tog min kæreste og jeg en dag til København for at fejre min fødselsdag (jeg hev ham ind i flere boghandlere og antikvariater uden at han brokkede sig endda) og weekenden derefter smuttede vi ned til mine forældre, hvor min bror fejrede at han blev 30 år (der er et år minus to dage mellem os i øvrigt). Familietid har der været en masse af i denne måned, da vi også tog i sommerhus med mine forældre, min bror plus kæreste og vi fik både set Kronborg og Rudolph Tegners Museum & Statuepark, som vi boede i nærheden af. En rigtig god bognørdet veninde har jeg også fået set, en søndag brugte jeg et par timer på at lave en liste over mine bøger af Astrid Lindgren (meget nørdet, det ved jeg, og jeg arbejdede faktisk med 6 kolonner for at få det sorteret bedst) og så er jeg begyndt i virksomhedspraktik på Slagelse Biblioteker & Borgerservice, hvor jeg er 5 dage om ugen. I fredags var jeg med til kulturnatten nede i Slagelse og det var skønt at se hvad sådan et klassisk biblioteksrum også kan bruges til. Og til sidst og bestemt ikke mindst, så har jeg været til et par bloggerarrangementer; Gabriel Tallent var i Danmark her i september, Julie Hastrups nye krimi ‘Blodspor‘ udkom i denne måned og så var jeg også inviteret ind for at se en tidlig visning af ‘Vildheks‘. Men jeg har også læst en hel del bøger og også vist en hel del frem på Instagram i anledning af #Septemberbøger :

Antal sider:

1,054 sider

Antal læste bøger:

9 bøger (heraf 5 billedbøger, 1 graphic novel, 2 romaner, 1 børnebog)

Antal hørte bøger:

Ingen, men til gengæld har jeg igen fået hørt en del podcasts om litteratur, heriblandt en rigtig god én med en genfortælling af ‘The Great Gatsby

Månedens citat:

“Hun går ud i køkkenet, åbner forsigtigt bagdøren. Natten er klar. Månen lyser stærkt nok til, at man kan se. Hun træder på bjælkerne og står lidt og kigger ned på de sorte bregner. Hun kan lugte floden. Hun kan lugte fyrretræerne. Hun kan lugte deres krøllede, støvede nåle.

Hun siksakker gennem myrtebuske og rødbrune blade. Hun kommer til floden og går på den stenede bund, så hendes fødder bliver følelsesløse af kulde. Træerne rejser sig mørke mod den stjerneglimtende hvælving. Jeg går tilbage nu, tænker hun. Tilbage til mit værelse. Jeg har lovet og lovet og lovet, og han kan ikke klare at miste mig. Mod øst skinner vandet mat i det vilde mørke. Hun står stille og trækker vejret, suger stilheden til sig i lang tid. Så går hun.”

Min kæreste elskling af Gabriel Tallent

Arrangementer:

3 styk sådan set. Først var jeg til en hyggelig bloggereftermiddag inde på Politikens Forlag, hvor Gabriel Tallent blev interviewet af Helle Skov Wacher inde fra pressen derinde og det var simpelthen så interessant at møde ham (jeg læste bogen færdig ikke længe efter og nøj, jeg har sjældent bandet så meget af en bog, men det viser bare hvor indlevende han skriver). Dagen efter begav jeg mig fra Slagelse og ind til Diamanten, hvor vi omme bagved hørte om ‘Blodspor’ og dernæst fik vi en rundvisning, hvor især ‘Danske Sal’ (som er det gamle bogmagasin) var fantastisk at opleve. Ugen efter var jeg så inde hos Nordisk Film tæt på Valby Station, hvor forlaget Alvilda havde inviteret til forhåndsvisning af ‘Vildheks’, der kommer her i oktober og som er en helt fantastisk flot og spændende familiefilm (som jeg uden tvivl skal have genset faktisk).

De bedste bøger:

Min kæreste elskling af Gabriel Tallent. En læseoplevelse, som jeg sent vil glemme, der handler om pigen Turtle og hendes far, som bor i Californien og det er uden tvivl den hårdeste bog, som jeg har læst indtil videre i år.

Den Store Gatsby af F. Scott Fitzgerald. En klassiker fra 1925, som jeg læste på originalsproget dengang jeg studerede Litteraturhistorie, og denne danske oversættelse, der har forord af Hanne-Vibeke Holst, var en fantastisk genlæsning med et strejf af noget ekstra nørdet og jeg skal uden tvivl se at få dykket ned i Fitzgeralds noveller, for han kunne nu noget med sprog ham Fitzgerald.

Vildheks: Ildprøven af Lene Kaaberbøl. Nøj, hvor det ærgrer mig, at jeg ikke læste denne her bog, da jeg var yngre, for hvis der er noget, som Kaaberbøl er virkelig god til, så er det at skabe et fantastisk interessant plot og karakterer, som man kan identificere sig med og jeg ser frem til at få læst resten af serien, selvom jeg ikke ligefrem har samme alder som resten af hendes førstegangslæsere af denne serie.

Pigen som ville redde bøgerne af Klaus Hagerup og Lisa Aisato. Jeg læste den også tilbage i foråret, men nu er den landet på dansk og endnu en gang blev jeg fascineret af historien om Anna, der så gerne vil redde bøgerne på biblioteket fra at blive kasseret og som falder over en ganske speciel historie.

Alt i alt:

En skøn september måned, hvor jeg har haft tid til at fordybe mig i et par fantastiske bøger, set en hulens masse folk og hvor jeg er startet i en spændende virksomhedspraktik (det var i øvrigt derfor at jeg netop har læst ‘The Great Gatsby‘, da jeg skal bruge den til et læseklub dernede). Lige om lidt er det tid til at planlægge bogstakke til Readathon og så er der heller ikke længe til Bogforum. Jeg fik fat i et fysisk program i dag og jeg har allerede lavet en liste over de forfattere, som jeg uden tvivl skal få set (hint, hint, Halliday, Fellowes, Kjærstad og Dencik) og i næste uge skal jeg til et bloggerarrangement om mandagen og så ned til Haslev Bibliotek for at høre Leonora Christina Skov snakke om ‘Den, der lever stille’ og jeg ser frem til at se bibliotekarerne dernede igen og selvfølgelig også høre om bogen endnu en gang. Jeg er kort sagt ikke i tvivl om at oktober bliver en fantastisk måned!

Hvad med jer? Skal i også deltage i Readathon og ses vi på Bogforum?

Leave a Reply