Månedlige refleksioner – Februar

I morgen er det allerede marts og foråret burde være på vej, men det er som om at vejrguderne ikke helt hører efter med al den sne og kulde, der har været her i Ringsted ihvertfald på det seneste. Februar har stået på tilvænning til stilhed og jobsøgninger, og jeg er stadig ved at få helt styr på alle de der regler der er, når man er nyuddannet og jobsøgende. Min måned startede ud med ikke bare ét, men to litteraturarrangementer, da Haslev Folkebibliotek, hvor jeg tilbragte en god del af mine teenageår, afholdte en Mini-Bogmesse og ikke længe efter drog jeg afsted til København for at mødes med Anne-Marie Vedsø Olesen, Vicki inde fra Politikens Forlag og ikke mindst søde bogbloggere, da forlaget havde arrangeret tur på Glyptoteket inden hygge på forlaget. Begge vil der selvfølgelig blive skrevet om herinde ganske snart.

Ellers har måneden givet mig tid til familiebesøg, heriblandt ned til det sydsjællandske med blomster til mormor og ind til det storkøbenhavnske hvor jeg fik set gamle familievenner, som jeg har kendt en stor del af mit liv. Februar har bragt kreativt overskud med sig og netop nu er jeg ved at brodere et feministisk ikon, som i snart får at se herinde. Men jeg har også fået læst lidt og her er månedens bøger:

Antal sider:

990 sider

Antal læste bøger:

10 (4 billedbøger, 2 faglitterære (1 for børn, 1 for voksne) og 4 børnebøger)

Antal hørte bøger:

Ingen i denne måned desværre.

Månedens citat:

 

“Vinger virrede i tusindvis. Han stod i et kryds af uendelig mange stier, og han betrådte den alle samtidigt. I alle retninger flaksede fuglene omkring ham, tornadoer af ravne, og han var orkanens øje, Odins øje, og ravnene fløj op i luften og blev til hære over hæren, menneskene myrdede løs på jorden, og ovenover filtredes vinger mod vinger.

Slaget var både fortid og fremtid, vidste han uden at kunne forklare det, og kongens død det evige omdrejningspunkt.

Lucie var blandt vingerne, hun var lyset, og hun var mørket, og hun blev forkastet. Hun løftede hånden mod spyddet. Så tøvede hun. Afgørende.

Hvorfor tøvede hun? Tænkte han.

Hun var ild og luft og blev til vand og jord, et mørkt væsen.”

Lucie af Vedsø Olesen

Arrangementer:

Haslev Mini-Bogmesse i den første weekend denne måned og dernæst en tur på Glyptoteket sammen med andre bogbloggere, Politikens Forlag og ikke mindst Anne-Marie Vedsø Olesen.

De bedste bøger:

 

Wonder af Palacio. Wauw! Både bog og film kan varmt anbefales til både store og små og jeg er ikke i tvivl om, at den skal genlæses mange gange de næste mange år. Ikke mange bøger får mig til at knibe en tåre, men den her ikke? Der er det umuligt ikke at være en smule rørt.

Lillefingeren af Wung-Sung og illustreret af Dickmeiss. En ganske mærkværdig historie, men som udstrålede en stærk søskenderelation gennem drengenes handlinger og kombinationen af Dickmeiss’ bemærkelsesværdige illustrationer og Wung-Sungs tænksomme ord resulterede i en helt speciel læseoplevelse, som jeg både kan anbefale børn og voksne at opleve.

Godnathistorier for rebelske piger – 100 fortællinger om exceptionelle kvinder af  Favilli og Cavallo. At denne her bog er blevet en kæmpe succes og at der allerede i dag er udgivet en nr.2 kan jeg simpelthen ikke få armene ned over og jeg håber sådan, at der kommer flere bøger i den dur. Jeg lånte den på biblioteket, men uden tvivl skal den og fortsættelsen hjem og stå på mit hjemmebibliotek en dag.

Fugl af  Aisato. Jeg faldt fuldstændig pladask for Aisato’s måde at illustrere på, da jeg læste den bog, som hun stod bag sammen med Bjorvand, der handlede om Astrid Lindgren og siden da har jeg fulgt hende på Instagram. Denne her er simpelthen så smuk – både i illustrationer og ord – og inden længe vil jeg skrive om et par af hendes bøger i et indlæg herinde.

 

Alt i alt:

Så er årets anden måned forbi og som sagt har det krævet noget tilvænning fra en ellers travl hverdag. Det er helt mærkeligt, da jeg uafbrudt har studeret siden 2010, men jeg kan så småt mærke mere energi og det skal uden tvivl bruges her på bloggen. Jeg har ikke rigtig kunnet fordybe mig med tykke romaner, men mon ikke der bliver tid til det her i marts? Det krydser jeg ihvertfald fingre for. Marts måned starter for mit vedkommende med en lørdag i bøgernes verden – først på Roskilde Bibliotek og dernæst til et bogbloggerarrangement inde på Krystalgade. Åh, hvor bliver det en rar lørdag! Ellers står den på jobsøgning, læsning, en tur til Jylland eller to og fejring af den bedste kæreste her i slutningen af måneden.

Hvad med jer? Har i læst nogle gode bøger for nylig?

Leave a Reply