Månedlige refleksioner – Januar

Sikke en måned! Den startede ud med at jeg fik afleveret min sidste eksamen og det meste af januar har jeg fået arbejdet, læst bøger (også hørt et par stykker) og ventet på det endelige resultat. I torsdags opdagede jeg, at karakteren var tikket ind på KU’s intranet, og jeg kan nu kalde mig for uddannet bibliotekar. I går havde jeg sidste arbejdsdag som studentermedhjælper i Emdrup og jeg er nu jobsøgende, så hvis i hører om et biblioteksjob her på Sjælland, så skriv endelig til mig. Men nok om det. Jeg fik også mulighed for at møde 2 helt fantastisk interessante forfattere, nemlig Leonora Christina Skov og Elly Griffiths. Førstnævnte havde inviteret bogbloggere forbi til en forfattersalon hjemme hos hende selv på Frederiksberg et par dage før udgivelsen af “Den, der lever stille” og sidstnævnte var på besøg i Danmark, hvor hendes forlag, Gads Forlag, havde inviteret boghandlere og bogbloggere forbi. Jeg glæder mig til at fortælle jer om begge begivenheder her på bloggen ganske snart.

Antal sider:

1,444 sider samt 2 lydbøger på i alt 8 timer/307 sider ifølge Goodreads

Antal læste bøger:

9 (4 billedbøger, 1 biografi, 2 romaner og 2 børnebøger)

Antal hørte bøger:

2 (1 børnebog og 1 ungdomsbog)

Månedens citat:

“ -Det gør os selvfølgelig meget bedrøvede, at du vælger at brænde alle broer bag dig på den måde, sagde min far. -Du respekterer ikke vores grænser.

Jeg var lige ved at grine, selvom der virkelig ikke var noget at grine ad.

 -Lad mig forstå det rigtigt: Jeg skal respektere jeres grænser, der er, at I ikke respekterer mine, og jeg brænder alle broer bag mig, når jeg ikke vil besøge jer og spille hetero og single?

Min far stod foran mig i døren ud til gangen nu. Jeg havde hæle på. Vi var lige høje.

 -Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem, sagde han, og ordene var en lussing, der ramte mig fra en blind vinkel. Jeg havde vidst, at mine forældre ikke ville komme og redde mig, hvis jeg gik til bunds, men det var værre, at de ville triumfere, hvis det skete.”

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

Arrangementer:

Først forfattersalon hos Skov, dernæst besøg på Gads Forlag. Jeg var desværre helt bombet til at deltage i gårsdagens litteraturarrangement på Diamanten efter min sidste arbejdsdag i Emdrup.

De bedste bøger:

Den, der lever stille af Skov. En fantastisk skrevet selvbiografisk roman om at miste, om at finde sig selv og om at kæmpe for at finde ud af den hele sandhed.

Lucie af Vedsø-Olesen. Da den endnu ikke er udkommet, vil jeg ikke skrive for meget om den, men i kan læse om den omkring udgivelsesdatoen 9.februar.

Snehvide af Brødrene Grimm. Kort sagt: fantastisk smuk billedbog illustreret af Benjamin Lacombe.

Lille Pil af Courgeon. Endnu en billedbog, men denne er en moderne fortælling, der blandt andet handler om det at kunne stå op for sig selv og så er jeg også helt vild med illustrationerne.

Pinocchio af Collodi og Innocenti. Innocentis smukke og detaljerede illustrationer er værd et indlæg herinde for sig selv og historien har meget mere dybde end den, som jeg og mange andre kender fra Disney-filmen.

De mindre gode bøger:

Ingen bøger skuffede og jeg har faktisk lyst til at genlæse flere af dem igen, allerede da dette indlæg skulle skrives.

Alt i alt:

Årets første måned har vist sig at være virkelig begivenhedsrig. Mere end jeg kunne ane, da jeg hoppede ind i det nye år. Jeg har mødt fantastiske og virkelig søde forfattere, jeg kan nu kalde mig bibliotekar, jeg har haft sidste arbejdsdag i Emdrup efter 16 virkelig lærerige måneder med de sødeste kolleger og ikke mindst så har jeg læst samt hørt nogle fantastisk skrevne bøger og flere af dem har været smukt illustrerede. De lydbøger, som jeg har hørt, har i øvrigt været 2, som Bjarne Reuter har skrevet: Kjeld Nørregaards oplæsning af “Busters Verden” og Paul Hüttels oplæsning af “Drengene fra Sankt Petri” – den ene var ren nostalgi og den anden var en helt fantastisk historie, som jeg ser frem til at se som film. Den kommende tid står den mest på jobsøgning, kreative projekter og selvfølgelig få anmeldt en masse herinde, da jeg vist er en del bagud med anmeldelser af bøger fra før jul.

Er i kommet godt ind i det nye år? 

Leave a Reply