Kommende litteraturbegivenheder fra nu og indtil Krimimessen

De kommende måneder er der simpelthen så mange fantastiske arrangementer, som fokuserer på bøger og forfatterne bag og her er et par af dem, som jeg håber på, at jeg kommer afsted til og som jeg allerede er begyndt at glæde mig til:

Billede fra Diamantens hjemmeside

I aften skal jeg ind til Diamanten for at se Asli Erdoğan, som er en tyrkisk forfatter og menneskerettighedsforkæmper. Jeg ser frem til at få udvidet mine horisonter og det er et arrangement, som i kan læse mere om lige her – jeg er ret spændt og har sørget for at medbringe masser af papir, så jeg kan skrive et blogindlæg herinde bagefter. Billetterne dertil har jeg desuden fået i gave fra Diamanten. Hun skal i øvrigt interviewes af den svenske journalist Rakel Chukri.

Billede fra Faxe Kommunes Biblioteker 

Her i weekenden er der en ganske særlig lille bogmesse, som jeg har set frem til i lidt tid. Det er nemlig på det bibliotek, som jeg tilbragte mange stunder på i mine teenageår, og jeg var endda i folkeskolepraktik der tilbage i 8.klasse. Biblioteket har i samarbejde med en lokal forfatter inviteret forfattere forbi, som har en tilknytning til området og som nysgerrig litteraturnørd glæder jeg mig til at tilbringe min lørdag i litteraturens tegn. Det er gratis i øvrigt og i kan se programmet lige her. 

Igen i år afholdes litteraturfestivalen KBH Læser og jeg ser frem til at se, hvad de har fundet på af arrangementer i år. Jeg har både i 2016 og 2017 deltaget i en hel masse arrangementer og ovenstående billede er fra et oplæsningsarrangement på Arbejdermuseet, som var blandt mine favoritter sidste år. Indtil videre i år har jeg kun planlagt at tage med til et bogbloggerarrangement, men dette bliver ganske snart opdateret, da arrangementsavisen udkommer her i starten af februar. Denne litteraturfestival løber i øvrigt af stablen 23.februar til 4.marts og i kan følge med herovre samt på både deres Instagram @kbhlaeser og der er også en Facebookside.

Gentofte Bogmesse afholdes igen i år på den første lørdag i marts, som i år falder på datoen 3.marts. Ovenstående billede er fra forrige års messe, hvor jeg fik hørt både garvede og debutanter snakke om deres værker og der er ingen tvivl om, at jeg må afsted igen i år. Følgende navne er blandt andet på årets program: Leonora Christina Skov, Sara Omar, Jens Andersen, Kaspar Colling Nielsen og en del debutanter samt politikerne Uffe Ellemann-Jensen og Ritt Bjerregaard. Der er noget for enhver og der er også knaldgode tilbud på bøger. Adgang er også gratis på denne messe i øvrigt og i kan se hele programmet lige her. 

Screenshot fra Krimimessens hjemmeside

Jeg har faktisk ikke tidligere været på Krimimessen i Horsens, men efterhånden som jeg er begyndt at interessere mig mere og mere for genren, har jeg haft flere og flere forfattere, hvis navne jeg kan nikke genkendende til og jeg overvejer virkelig, om jeg skal tage afsted i år. Her i januar fik jeg mulighed for at møde Elly Griffiths inde hos Gads Forlag (der kommer snart et indlæg i øvrigt) og jeg har også hørt, at både svenske Emelie Schepp og britiske Daniel Cole er at finde der i år. Programmet kommer faktisk op i dag og her er et link til Krimimessens hjemmeside.

 

Hvad med jer? Har i nogle litteraturarrangementer, som i skal til her den kommende tid? 

 

Leave a Reply