At gå på bogjagt i England

Siden 2010 har jeg forsøgt at tage afsted til England mindst én gang om året og jeg ender altid med at komme hjem med flere bøger end jeg burde købe. Nogle år er der kommet flere med hjem end andre og da jeg ofte støder på spørgsmål om boghandlere på Twitter, Facebook og Instagram, tænkte jeg, at jeg ville dele lidt af min viden med jer. Husk blot på at opgradere jeres bagage så i ikke har for mange kilo i lufthavnen – jeg lærte det desværre på den hårde måde i Gatwick med 10 pund pr ekstra kilo. Så husk endelig at veje jeres bagage inden lufthavnen. Jeg rejser rundt i England, så derfor har jeg opdelt dette indlæg i 3 dele – butikker som kan findes rundt omkring med nye bøger, genbrugsbutikker som jeg ofte besøger og ikke mindst boghandlere i London, der bestemt er et besøg værd.



Over hele England

Waterstones sørger jeg altid for at smutte en tur i, når jeg er i England. Det er en af de største boghandlere i England og man kan nærmest finde en af deres butikker i hver en engelsk by. Sidste sommer bestilte jeg et par bøger til afhentning i deres butik på Gower Street nord for Oxford Street og det var tydeligt at den lå i universitetsområdet, da der var en café, hvor der sad en masse studerende, der var en masse faglitteratur og et par reoler der var dedikerede til de gamle orange Penguinbøger. De har også et virkelig stort udvalg nede på Trafalgar Square og jeg er sikker på, at der er noget for enhver smag i deres butikker. I kan læse mere om deres butikker lige her.

The Works er en god blanding af både skønlitterære og faglitterære bøger samt kontorartikler. Man kan være heldig og finde nogle rigtig gode bøger ganske billigt, men de har alt muligt andet inde i deres butikker. Jeg har en tendens til altid at købe kort, som man kan bruge til fødselsdage og lignende og jeg kigger tit på børnebøger og klassikere, når jeg er der. Den er ikke nær så velassorteret som Waterstones, men der er noget for enhver smag og jeg kommer sjældent tomhændet ud derfra. I kan læse mere om The Works lige her. 

Blackwell’s havde jeg faktisk ikke hørt om før jeg fik Twitter. I modsætning til de to ovenstående så er det en studieboghandel, som typisk ligger i universitetsområderne og jeg tror at man bedst kan sammenligne den med den danske Academic Books. De har utrolig gode priser på især klassikere og contemporary fiction og er uden tvivl et besøg værd, hvis det ikke er børnebøger og kogebøger du går efter. Læs mere om Blackwell’s lige her.


Genbrugsbutikker

Oxfam er en af de genbrugsbutikker, som jeg altid opsøger og dette især i Liverpool, hvor jeg har gjort nogle virkelig gode kup. I nærheden af British Museum i London ligger der også en butik med masser af bøger og den er uden tvivl et besøg værd. Oxfam arbejder på at bekæmpe fattigdom verden over og i kan læse mere om Oxfam og hvem de er lige her. 

Age UK har ligesom Oxfam også mere end bare bøger, men i den lille by West Kirby, hvor jeg boede i 2010, har de nogle fantastiske reoler med en enkelt bog for 1 pund, men 2 for 1’s pris. Det er bøger i alle mulige genrer og jeg plejer altid at smutte ind i deres butikker, så snart jeg ser én. I kan finde mere info om dem og deres butikker lige her. 


London

Skoob Books er ikke langt fra Kings Cross station nord for Themsen.  Når jeg er i London, bor jeg altid i bydelen Bloomsbury, som er i nærheden af Euston Station og British Library og det var først sidste år, at jeg fik besøgt denne boghandel. Det er lidt en af de butikker, hvor man skal vide at den er der, for ellers går man bare forbi skiltet ude på gaden (som jeg har gjort mere end én gang). Det er et fantastisk udvalg de har af brugte bøger og der er ikke den bog, du ikke kan finde. Jeg stødte på både Inger Christensen og Jens Christian Grøndahl på reolerne og de har hele reoler dedikeret til Folio Society og Penguin (både de sorte og de orange). Jeg kom hjem med både en smukt illustreret “Alice in Wonderland”, en af Elizabeth Gilbert og en af Anthony Doerr. Priserne er ganske rimelige og det er svært at komme afsted igen derfra. Læs mere om Skoob Books lige her.  

Charing Cross Road er nok den gade i London, hvor du finder flest boghandlere og antikvariater. Der er faktisk en bog ved navn “84, Charing Cross Road”, der er fra 1970 og skrevet af Helene Hanff. Den viser en korrespondance mellem Hanff og en britisk antikvarisk boghandler og jeg kan varmt anbefale både bogen og filmen. Der er lidt mere info om gaden i denne Wiki-artikel og filmen med den charmerende titel “Charing Cross Road” kan ses lige her på YouTube.

Foyle’s er en af de boghandlere, som man kan finde på Charing Cross Road, men det er en stor én af slagsen, så den har brug for sin egen lille beskrivelse. Det er her du skal gå hen, hvis du gerne vil finde nogle signerede udgaver og de har også tit events derinde. De har et par butikker i London, men jeg har faktisk kun besøgt den på Charing Cross Road, men den er bestemt anbefalelsesværdig. I kan læse mere om Foyle’s lige her.

Judd Books er en lille boghandel af slagsen og man kan her finde de mest obskure bøger. Jeg faldt selv over den ganske tilfældigt for et par år siden og jeg købte en graphic novel udgave af Dante’s “The Divine Comedy”. Deres udvalg er ret atypisk og det er derfor at jeg altid kigger forbi. Den ligger også i Bloomsbury-området og det er studiebøger der er deres specialitet. De har også en hel del brugte bøger og det er en lille, men propfyldt forretning fra gulv til loft.  Læs mere om denne boghandel lige her. 


England er et af de steder, som jeg altid vender tilbage til og i må hjertens gerne kontakte mig, hvis i har brug for andre bognørdede anbefalinger i dette land – God weekend til jer 🙂

Leave a Reply