Tagget ‘NY Times ‘By the Book’ Tag’

Jeg så dette tag ovre hos Malene på Wondrous Bibliophile lige her og som trolig læser af By the book-artiklerne ovre på NY Times kunne jeg ikke andet end at svare på det:

1. Hvilken bog er der på dit natbord?

Der er rent faktisk en del. Jeg har et ret stort natbord med plads til mange bøger på hylderne og har pt anmeldereksemplarer øverst (så jeg ikke kommer til at smide dem væk/sætte dem på plads og glemme dem). For tiden er “Krigen har ikke et kvindeligt ansigt” af Svetlana Aleksijevitj dog øverst og samtidig også den bog, der oftest er at finde i min taske for tiden.

2. Hvilken bog var den sidste, du læste, som du vil betegne som fantastisk?

De seneste læseår har jeg været virkelig heldig i mit valg af bøger, som på den ene eller anden måde er kommet herhjem. Den sidste, som jeg gav 5 stjerner ifølge Goodreads, er “Øer” af Rakel Haslund-Gjerrild, som virkelig overraskede mig positivt, men jeg er heller ikke i tvivl om, at bogen af Aleksijevitj får samme bedømmelse – den indlevelse og de historier, som hun arbejder med har ramt mig dybt.

3. Hvis du kunne møde en hvilken som helst forfatter – død eller levende – hvem ville det så være? Og hvad kunne du tænke dig at vide?

Efter at jeg de seneste år har genfundet min fascination af Astrid Lindgren og hendes værker (blandt andet på grund af Andersens biografi om hende) ville jeg gerne møde hende og jeg har utallige spørgsmål som jeg ville have et svar på. Jeg glæder mig til at begrave mig i hendes krigsdagbøger snart, som Gyldendal netop har udgivet og endnu flere fortællinger, som endnu er mindre kendte i Danmark.

4. Hvilke bøger vil man blive overrasket over at finde på din bogreol?

Man ville nok blive meget overrasket over at jeg rent faktisk ejer flere bøger af Jane Austen end Neil Gaiman. Og dette især fordi at jeg endnu ikke har læst nogen af dem. Man ville nok også blive overrasket over antallet af sy-, hækle- og strikkebøger, da det først for nylig er noget, som jeg er begyndt at nævne på bloggen ifm. Walnes’ bog.

5. Hvordan organiserer du dine bogreoler?

Det er en blanding af kaos på den ene bogreol, 2 hylder fulde af Wordsworth Editions og så Tetris ovenpå reoler, på hylder og i skabe rent faktisk. Hvis jeg havde mere plads, ville de delvist blive opstillet ud fra forlag (mange Wordsworth Editions og orange Penguin), genre og dernæst alfabetisk. Jeg glæder frygtelig meget til den dag, hvor vi flytter til noget større, da jeg nok kan fylde et par reoler efterhånden.

6. Hvilken bog har du altid haft en intention om at læse, men aldrig kommet i gang med? Er der bøger du er pinligt berørt over ikke at have læst?

Jeg har de sidste seks år haft en lyst til at læse Lord of the Rings og dette især fordi jeg fik serien af en veninde. Indtil videre har jeg kun læst Hobitten og jeg ejer rent faktisk de fleste bøger i det univers. Nogle på dansk og andre på engelsk. En eller anden dag dog.

7. Skuffende, overvurderet, bare ikke god: Hvilken bog føler du, du burde kunne lide, men det modsatte skete? Kan du huske den sidste bog, du lagde fra dig, uden at færdiggøre den?

Jeg forsøgte at komme rigtig i gang med “Finding Audrey” af Sophie Kinsella flere gange, da så mange bogbloggere var vilde med den, men jeg kunne bare ikke færdiggøre den. Det er også den eneste bog, som jeg bare ikke har kunnet færdiglæse pga manglende interesse. I vinters gjorde jeg det med en julebog, men det var grundet travlhed og jeg ser frem til at færdiglæse den her i den kommende december.

8. Hvilken slags historier bliver du draget imod? Hvilke gør det modsatte?

Jeg bliver draget af de der kærlighedshistorier, hvor alt bestemt ikke er ligetil, men også bøger, hvis hovedkarakterer er stærke og som har været igennem utrolige oplevelser, som de er påvirker af på en eller anden måde. Men også historiske romaner som f.eks. “Dukkemageren” af Jessie Burton, hvor man bliver bragt tilbage til en mere simpel tid og med andre værdier end i dag.

For meget teenagefnidder gider jeg efterhånden ikke. “The Selection”-serien var ikke så slem på det punkt (jeg elskede faktisk den serie) og for mig var kombinationen af Hunger Games og The Bachelorette fantastisk. Men derudover er der mange, som jeg aldrig tager op hos boghandleren, fordi den virker for lyserød og tøset. Der står jeg efterhånden af. (Dog med Nicholas Sparks som undtagelse, der i øvrigt er blandt mine yndlingsforfattere, men han er også for enhver og noget mere seriøse emner, som han skriver om).

9. Hvis du kunne få statsministeren til at læse en bog, hvilken skulle det så være?

Hmm, den er lidt tricky. Jeg ville nok anbefale “Alkymisten” af Paulo Coelho og håbe på, at han lærer lidt om livet, ligesom jeg gjorde, da jeg læste den.

10. Hvad planlægger du at læse næste gang?

Lige nu forsøger jeg at komme igennem stakken af anmeldereksemplarer, som er kommet her i eksamenstiden og “Forberedelse til næste liv” har fået bogmærke i og jeg glæder mig sådan til at starte på “dette årtis fineste, mest usentimentale kærlighedshistorie”, som New York Times skrev om den – med de fantastisk flotte anmeldelser, som den har fået verden over, kan det kun blive en læseoplevelse udover den sædvanlige.

 

Hvis i endnu ikke har besvaret dette tag og tænker, hmm, det lyder interessant, så er i hermed tagget, da jeg ikke aner, hvor mange der er tagget rundt omkring.

 1. Bookworm's Closet (@BookwormsCloset)

  juni 9, 2016 at 10:17 am

  Hyggelig læsning 🙂 Jeg har også et par strikkebøger – bl.a. ‘Glamourstrik’.

  http://bookwormscloset.com/

  1. Ann-Kristine

   juni 11, 2016 at 9:06 am

   Tusind tak 😀 Den kender jeg ikke lige – er den meget avanceret? Og jeg har både svenske, engelske og danske bøger inde for den genre 🙂

Leave a Reply