Bloggerarrangement på Politikens Forlag

En kold aften i januar trådte jeg ind på Politikens Forlag sammen med et par andre bloggere, hvor vi var inviteret ind for at høre om den på det tidspunkt ikke-udkomne roman “Mordersken” af Anne-Marie Vedsø Olesen. Min svigerinde Lone fra Krimihjerte (linket fører over til hendes beskrivelse af eventet) havde været med til sådanne arrangementer før og det var pga hende, at jeg også modtog en invitation. Selvom man endnu ikke har kunnet se det så meget igen på bloggen, så er jeg stor fan af historiske romaner og jeg takkede ja med det samme (især da jeg læste et sted at det skulle være Kill Bill i 1500-tallet).

Jeg måtte hurtigt indrømme, at jeg endnu ikke havde læst nogle af hendes bøger, men jeg havde en fornemmelse af, hvad de foregående i serien samt hendes tidligere værker handlede om, da jeg fik læst et par anmeldelser inde på Bogrummet. Det var heldigvis ingen hindring ift. at følge med i samtalen derinde, da Vedsø Olesen snakkede om livet som forfatter sådan generelt foruden gennemgang af hendes bøger. Jeg havde medbragt en lille blok, hvorpå jeg ivrigt skrev 5 sider ned og det, som blandt andet fascinerede mig ved hendes værker, var hvordan hun arbejder med forskellige genrer. I trilogien, der indeholder “Dronningens Dame”, “Bastarden” og “Mordersken”, arbejder hun som tidligere nævnt med den historiske genre, hvor handlingen finder sted i 3 forskellige lande, men hvor den alligevel følger samme hovedperson. Som stor fan af serien “Reign” var det fantastisk at høre om hendes fascination af Katarina af Medici som denne her stærke kvinde (hvis du ikke kender til Reign og vil se Anne fra “Anne fra Grønnebakken” som ond voksen = se den med det samme) og hvordan hun trækker på egne erfaringer under sin skriveproces, heriblandt kampsport og fortid som læge inden forfatterkarrieren kom i gang.

Det var også interessant at høre om hendes skriveproces, som blandt andet involverer en maskot. Hun har en for hver bog, som hun har skrevet og hun finder dem, efterhånden som handlingen skrider frem. For “Mordersken” var den meget passende Ariel Stark fra Game of Thrones, som vi også lige fik diskuteret samt Breaking Bad og House of Cards. Snakken gik så hurtigt frem og tilbage og jeg nåede ikke engang at indskyde, at jeg ikke havde set “Thelma og Louise” endnu, så nu ved jeg, hvordan den slutter. Ups. Men en dag skal den alligevel ses. 🙂

Alt i alt et virkelig hyggeligt arrangement inde på det store forlag og jeg glæder mig sådan til at få læst trilogien. Spænding og historie – ja tak!

Ps. Hun fik i øvrigt valget mellem klassisk musik og heavy metal til hendes bogtrailer og hun valgte heldigvis heavy metal. Den kan nemt findes på YouTube 🙂

  1. Ord fra en bibliofil

    februar 9, 2016 at 6:05 pm

    […] på Politikens Forlag (som indlægget her handler […]

Leave a Reply