Hilda-serien af Luke Pearson

Her kommer et par korte anmeldelser af hver bog om Hilda samt et lille afsnit om min generelle mening om serien, da 4 anmeldelser i træk måske ville være lidt for meget.

Hilda and the Troll, Hilda and the Midnight Giant, Hilda and the Bird Parade & Hilda and the Black Hound af Luke Pearson, 2010/2011/2012/2014. Flying Eye Books og Nobrow. Antal stjerner:   5/5, 5/5, 4/5 & 4/5                     

 Hilda and the Troll: 

Dette er den første i serien om Hilda, som bor med sin mor ude i bjergene. Hun nyder at gå på opdagelse i naturen og vi mødes hende første gang en dag, hvor hun har lyst til at sove i telt i regnvejr. Hun elsker at læse om trolde og da hun en dag er ude og gå, ser hun en formation af sten, som ligner en trold. Ifølge hendes bog kan man putte en klokke på dens næse og det får hun hendes kæledyr til at gøre. Efter lang tids tegning falder hun i søvn og da hun vågner igen, er trolden ganske levende. Men hvordan har trolde det egentlig med at have klokker på deres næser?

Hilda and the Midnight Giant 

Hilda bor stadig ude i skoven med hendes mor, men de små mennesker er begyndt at true dem, så hendes mor begynder at overveje at flytte ind til Trolberg, som er den nærmeste by. De små mennesker er usynlige, men da Hilda bliver stædig, får hun tilladelse til at kunne se dem og hvordan de bor rundt omkring i bjergene. Hendes hus er omringet af mindre huse og det bliver et større mysterie at opklare hvorfor de bliver truet. I mellemtiden er en gigant kommet til bjergene og det virker som om han leder efter noget. Men er det et hvad eller et hvem og finder alle en løsning på deres problemer?

Hilda and the black hound 

En gal hund er løs i det område, hvor Hilda bor og for at holde Hilda i gang inde i byen, hvor hun nu bor, sender hendes mor Hilda afsted til spejder. Hun er allerede glad for at ligge i telt og hun skal gøre en god gerning for at få fat i et badge. En dag møder hun en nisse på vej hjem fra indkøb, men hendes mor er ikke så glad for at nissen skal blive Hildas gode gerning. En spejdertur skal der forberedes til og ikke alt går som planlagt. De kommer dog alligevel afsted og Hilda møder samme nisse ude i skoven. Han er blevet smidt ud af det hus, hvor han boede og påstår at han ikke har gjort noget galt. Hilda beslutter sig for at opklare sagen og der er mange, som har hver deres mening om hvad der foregår. Men er der en sammenhæng mellem den gale hund og de forviste nisser?

Hilda and the bird parade 

I den fjerde bog om Hilda bor hun stadig inde i byen og savner at gå på opdagelse alene. Nogle børn fra hendes skole kigger dog forbi og sammen med dem får hun lov til at gå på eventyr. Det, som de finder interessant ved byen, er dog ikke det som Hilda synes er mest spændende og da hun ser en såret fugl, efterlader de hende helt alene. Fuglen ved ikke helt hvem den er og Hilda må hjælpe den med at komme videre og hjem til hende. Samme aften skal hun til en fugleparade med hendes mor, som må gå derhen alene, da hun ikke kan finde Hilda. Men hvem er fuglen egentlig og vil Hilda kunne finde sin mor til paraden, hvor der er oceaner af mennesker?

Alt i alt: 

Historierne om Hilda er fantastiske. Hun er bestemt ikke bange af sig og jeg er vild med hendes stærke personlighed, hvor hun bestemt ikke er bange for at sige fra, når noget ikke passer hende. Pearsons måde at fortælle på er ganske interessant og især at han har valgt at hun skal vokse op ude i bjergene. Byen Trolberg og området ser norsk ud og det er især spændende at følge hendes eventyr ude i naturen. En anden ting, som jeg er vild med, er illustrationerne, hvis enkle stil er fuldstændig gennemført. Jeg lånte denne serie gennem bibliotek.dk, men den første er netop nu udkommet på dansk og det er helt sikkert en bog, som kan læses flere gange. Den er bestemt ikke kun for børn trods dens plads i Publishers Weekly’s Top 25 Illustrated Children’s Books 2012.

 

 1. Simone Hagemann

  juni 5, 2015 at 7:45 pm

  Åh, hvor ser de altså virkelig bare fantastiske ud! De skal helt sikkert snart læses 🙂

  1. Ann-Kristine

   juni 6, 2015 at 6:30 pm

   Han er utrolig interessant og faktisk ved at tegne endnu en (hørte ham snakke på Copenhagen Comics i dag nemlig) 🙂

 2. Rikke Simonsen

  juni 7, 2015 at 10:59 pm

  ÅH altså! Jeg har lige købt den første Hilda-bog og glæder mig SÅ meget til at læse den! Luke Pearson var så interessant at lytte til på CPH Comics 😀

Leave a Reply