#TBR i februar

Jeg er godt i gang med 3 vidt forskellige genrer i øjeblikket, da jeg både læser “Brudzone” af Jonathan Franzen, “Gidsel i Amman” af Mogens Blom/”Sagen Vaterpunkt” af Volker Kutscher samt “Not that kind of girl” af Lena Dunham. Sidstnævnte læses dog som ebog, så det vil nærmere sagt være: når jeg venter på posthuset, når jeg kører i bus eller venter på tog eller bus. Oftest forsøger jeg mig med romaner eller noveller, når jeg sidder i toget ind mod København.

 

Denne måned er lidt blandet ud over de allerede nævnte. Der er lidt Blixen, lidt Aidt, lidt Jansson, lidt Achebe, lidt Jensen, lidt Smith og lidt mere om Jansson. Med de 3 store bøger er det rart med de små som afveksling – kender i til nogle gode novellesamlinger, som i kan anbefale i øvrigt? 

 

Hver gang jeg er på biblioteket, ender jeg med at gå hjem med mindst 5 bøger (det sker sandsynligvis 9 ud af 10 gange ihvertfald) og mange af mine TBR-bøger er derfra foruden ovenstående anmeldereksemplarer (Franzen, Blom og Kutscher.) Dog ved jeg at der er 5 nye anmelderbøger på vej, som jeg vil tage billede af så snart de er samlet. Jeg er særlig begejstret over at skulle læse en digtsamling af Daniel Dalgaard (jeg har tidligere studeret Litteraturhistorie med ham på AU) samt 2 digtsamlinger af Morten Reimar, en ung gut som er ret ny alligevel indenfor poesiens verden. Jeg får også 2 romaner tilsendt, som jeg glæder mig til at vise jer.

Hvad skal i læse i februar? Tager i det også som det kommer eller laver i lister? 

 1. Rikke

  februar 1, 2015 at 12:07 pm

  Åh, glæd dig til Tove Jansson <3 Den lille bog er SÅ fin.

  Og sikke en skøn stak, du har samlet sammen til februarlæsning 🙂

  1. Ann-Kristine

   februar 1, 2015 at 10:49 pm

   Den glæder jeg mig også til – jeg har hørt så meget godt om den 🙂

   Jo tak, jeg håber at jeg når igennem dem alle – der er mange jo. Jeg så dit indlæg med samme

   tema og genlæsning lyder bestemt også hyggeligt. 😀

 2. Karina Petersen

  februar 3, 2015 at 4:58 pm

  Sikke en dejlig stak bøger du skal læse her i Februar!
  Jeg glæder mig til at høre, hvad du syntes om den du har valgt med Achebe:-). Jeg elsker Karen Blixen, og håber på at jeg kan få læst “Den afrikanske farm” i løbet af året.

  1. Ann-Kristine

   februar 3, 2015 at 11:00 pm

   Tak, jeg håber at nå dem alle. Hvad med dig? Nogle spændende planer?
   Og det bliver det første af Achebe faktisk, men har kun hørt gode ting. Jeg mangler også at læse “Den afrikanske farm” men indtil for nylig undgik jeg Blixen, da min gymnasielærer i dansk ødelagde det for mig ved at vi skulle se Babettes Gæstebud som film. Men det er for nyligt gået op for mig hvor interessant en historie hun faktisk har bag sig samt hvor skønt hun skriver. 🙂

   1. Karina Petersen

    februar 4, 2015 at 6:12 am

    Jeg vil gerne læse serien om Rose færdig, “Wuthering Heights”, som jeg aldrig rigtig kom i gang med under eksamen og så har jeg fået et anmeldereksemplar af bogen “Ildhav” af Chufo Llorens , som jeg glæder mig til, at læse.
    Achebe skriver rigtig godt, og glæder mig til, at høre hvad du syntes. Jeg har heller ikke læst det store af Blixen, men hun er bestemt en forfatter jeg gerne vil læse flere værker af, når jeg lige får sat det sammen. Åh, det er træls, når man får ødelagt glæden, men fedt at du har genfundet den- hun skriver nemlig godt:-)

    1. Ann-Kristine

     februar 4, 2015 at 3:05 pm

     Wuthering Heights et lidt deprimerende men intet mindre end fantastisk (den gamle film med Binoche og Fiennes ligeså) 🙂 Glæder mig til at høre din mening. Ildhav – helt ny forfatter? Har aldrig hørt om den før nemlig. Ja, en dag skal jeg se filmen igen – jeg kan i øvrigt anbefale biografien /billedbogen ” The life and destiny of Isak Dinesen” som jeg selv købte antikvarisk. Den sætter virkelig hendes liv i perspektiv 🙂

     1. Karina Petersen

      februar 5, 2015 at 10:07 am

      Så må jeg også se filmen 🙂 “Ildhav” er en historisk roman skrevet af Chufo Llorens, hvor vi er tilbage i Barcelona i 11. tallet med masser af intriger, kærlighed og had.
      Jeg er ikke så meget til biografier, så springer lige over på den sidste:-)

     2. Ann-Kristine

      februar 8, 2015 at 12:53 pm

      Den glæder jeg mig til at høre om så 🙂

Leave a Reply