Månedlige refleksioner – August

Så er endnu en måned forbi og kalenderen skriver september nu istedet for august. Mine dage har været fulde af oplevelser, bøger og arbejde og det er helt mærkeligt at være tilbage på skolebænken igen. Og efter dette semester er jeg klar til arbejdsmarkedet. I løbet af august har jeg desuden passet hus for mine forældre et par gange og ovenstående billede er fra deres have. To weekender har min kæreste og jeg været i Jylland, først til venindes polterabend og dernæst til fejring af min svigerinde Lone fra Krimihjerte, som blev 50 i år og som havde inviteret familie og venner til fest på en lørdag. Jeg fik også mødt Colson Whitehead, da han gæstede København og det er fuldt ud forståeligt, at han har fået alle de store priser, som han har. Jeg troede, at jeg ville få læst mere, men jeg har brugt en del tid på at være kreativ istedet og også set Netflix, må jeg ærligt indrømme.

Antal sider:

1,285  sider

Antal læste bøger:

5 (heraf 2 romaner, 2 børnebøger og 1 ungdomsbog)

4 er læst på dansk og 1 på engelsk.

Månedens citat:

 

“He hopped a few steps in the air, skipped back to where he started, and then began again.

“You certainly must be very old to have reached the ground already.”

“Oh no,” said Milo seriously. “In my family we all start on the ground and grow up, and we never know how far until we actually get there.”

“What a silly system.” The boy laughed. “Then your head keeps changing its height and you always see things in a different way? Why, when you’re fifteen things won’t look at all the way they did when you were ten, and at twenty everything will change again.”

“I suppose so,” replied Milo, for he had never really thought about the matter.”

The Phantom Tollbooth af Norton Juster

Arrangementer:

Colson Whitehead i Boghallen var faktisk månedens eneste arrangement. Jeg krydser fingre for flere ting i september.

De bedste bøger:

Den underjordiske jernbane af Whitehead. Sikke en stærk historie! Det var for mig en af de bøger, hvor man læser lidt ad gangen for at få den til at strække sig over længst mulig tid og da sidste side var vendt, havde jeg egentlig lyst til at starte forfra.

Hemmelighederne på Nanreath Hall af Rickloff. Hvis der er noget, som jeg elsker at læse for tiden, så er det store dramaer i stil med “Downton Abbey” og “Victoria”, og jeg var ikke i tvivl om, at dette var en bog i min boldgade. Denne passede helt perfekt ind i den boldgade så at sige.

De sorte fugle af Boyle Rødtnes og Holmboe. Den sidste bog i serien om Lili og Magnus indeholdte noget af et plottwist og da jeg ikke havde set det komme, var jeg fuldstændig blown away af forfatterduoens opfindsomhed. Jeg krydser allerede nu fingre for at de to vil lave flere serier til børn.

The Phantom Tollbooth af Juster. Hvorfor jeg ikke tidligere har stiftet bekendtskab med denne bog, ved jeg ikke, men jeg kan varmt anbefale den og måske især til fans af “Alice in Wonderland”, bøger af Roald Dahl og “The Little Prince”, da der er mange vise ord til både børn og voksne.

De mindre gode bøger:

Efter at have læst Cykose-trilogien af Lorentzen, havde jeg store forventninger til “Gys i Toscana”, som desværre ikke blev indfriet. Jeg anmelder den i løbet af denne måned på bloggen i øvrigt.

Alt i alt:

August har været travl, men skøn og det har været helt vidunderligt at lade fuldstændig op til et nyt semester, der startede på månedens sidste dag. Jeg er stadig ved at finde ud af hvordan skemaet helt hænger sammen dette efterår, men jeg ser allerede nu frem til Bogforum i november og til arrangementer inde i Boghallen i en højere grad end før. Måske sker der også nogle ting på mit lokale folkebibliotek. Jeg ser virkelig frem til weekendens bryllup med gamle venner fra Aarhus og en dag i bøgernes verden i den efterfølgende weekend, når en veninde kommer på besøg.

Hvad med jer? Hvordan har jeres august set ud?

Leave a Reply