Månedlige refleksioner – Maj

Da jeg i går tog på arbejde, havde jeg ikke lige tænkt på, at kalenderbladet allerede sagde 1.juni og det overraskede mig, at maj allerede var forbi. Herhjemme er der gået eksamen i den og familiehygge og jeg ser frem til tiden efter min eksamensopgave er afleveret. Heldigvis allerede på tirsdag ser det lidt lysere ud. Der skal jeg også til møde om sidste del af min uddannelse som begynder her i efteråret og det er der også brugt en del krudt på, som jeg håber snart går op i en højere enhed. Antallet af læste bøger er få, men jeg blev netop færdig med én her  i aften og tæller lidt den med, da den var næsten færdiglæst, da kalenderbladet blev vendt. Det er “Victoria” af Goodwin, og den var ligeså god som tv-serien, som jeg også følger med i for tiden og for 2.gang i mit liv får jeg set “Matador”. Maj forsvandt gennem mine hænder alt for hurtigt og jeg ser frem til aflevering af eksamen, en del arbejdsdage blandt bøger og masser af læsning.

Antal sider:

1,132 sider

Antal læste bøger:

4 (heraf 3 romaner og 1 billedbog)

Alle 4 læst på dansk.

Månedens citat:

“En dag skal du krydse USA, månedsvis uden at nå frem, kun den her tilstand, Route 66, asfalt under dampende bildæk, kun ét punkt i horisonten at orientere sig imod. Bilen og sandet, en rødglødende himmel. New Orleans, jazzklubberne. Hvis bare man kunne slippe fri fra denne her trummerum, siger du, og jeg lytter i spænding, uden at vide, at det på ingen måde er en realiserbar plan, at E47 ikke vil føre os direkte ud i Nevadas ørkenvinde. Når jeg en dag bliver fri for alt det ansvar, siger du, så gør jeg det, så tager jeg afsted, kun med bassen, og det ene sæt tøj, jeg går i.”

Fra Vi er vel helte af Liv Nimand Duvå

Arrangementer:

Jeg fik mødt Mads Peder Nordbo inde på Politikens Forlag, hvor de havde inviteret bloggere ind for at snakke om hans nye bog “Pigen uden hud” – skøn eftermiddag, som i kan læse om her, hvis i nu missede det herinde i første omgang.

De bedste bøger:

Vi er vel helte af Nimand Duvå. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af denne for mig ukendte debutant, men denne her ramte mig med de smukt skrevne flashbacks til hovedpersonens barndom og ikke mindst skildringen af et far-datter forhold, hvor faren er alkoholiker. Jeg glæder mig allerede nu til at læse mere af denne forfatterinde.

Den fantastiske bogslugerdreng af Jeffers. På de sociale medier har jeg på det seneste set billeder af bogen “A Child of Books” og derfor fik jeg lånt en af hans andre bøger på arbejdet, som jeg slugte i et hug (så at sige).

Den sorte enke af Silva. Skræmmende aktuel bog om Gabriel Allon og terrorisme. Jeg læste den lige inden Manchester-tragedien og kan stadig ikke fatte hvor aktuel den egentlig er.

Victoria af Goodwin. Perfekt til dem som elsker serier som Downton Abbey og sidste års bog Belgravia – den bliver anmeldt på bloggen om ganske kort tid.

De mindre gode bøger:

Kun 4 bøger og ingen af dem skuffede mig. 🙂

Alt i alt:

Lidt doven læsemåned, men sådan er det jo, når man har en eksamen at tænke på. Jeg ser frem til en sommer med masser af læsning, hygge med familie og venner og cykelture i varmt sommervejr med ham den kortskæggede, når han ikke lige er på Copenhell eller Roskilde. Jeg ser frem til at læse videre i bøgerne om Anne Shirley og måske gense serien på Netflix endnu én gang. Og få set Love Story, som jeg læste som bog her til sidste Readathon.

Hvad med jer? Har i lagt planer for jeres læsning i sommerferien?

1 Comment

  1. AmandaEmma Nissen-Bækdahl

    juni 5, 2017 at 6:49 pm

    Det lyder da som en overvejende god måned blandt eksamensstress! 4 bøger og ingen skuffelser er da noget af en success! Jeg krydser fingre for en juni måned fyldt med bøger 🙂

Leave a Reply