Forårsbog-tag

Taglegen her er startet af Luna ovre fra Lunas Kaffekrog og for et par dage siden taggede Sille ovre fra This Fictional Life mig – tusind tak 🙂 De her taglege er nemlig ret sjove og jeg har længe tænkt over at finde et og besvare her på bloggen, så tagget fra Sille var helt perfekt. Hun har i øvrigt også nogle hyggelige svar, som både indebærer Lindgren, Gaiman og ikke mindst Gerhardt og i kan finde dem i ovenstående link til hende og Louises blog.

Hvilken bog minder dig allermest om forår?
Årh, den er svær. Jeg er ikke så god til at lægge mærke til årstider i bøger, men for en gangs skyld lagde jeg mærke til det, da jeg i sidste uge fik læst Astrid Lindgrens debutroman “Anne Marie letter sit hjerte”, hvis forårsbeskrivelser i slutningen af bogen var fantastisk smukke.

Hvilken bog glæder du dig mest til at læse her til foråret?
Jeg har faktisk en hel stak af bøger, som jeg glæder mig til at læse dette forår (jeg viser nogle frem på min booktube her). Det er svært at vælge en enkelt ud, men jeg ser også frem til at få læst resten af serien om Superskurkeskolen af Holmboe og Boyle Rødtnes.

Hvilket bogcover får dig altid til at tænke på forår?
Enhver forside med lyse farver og blomster. Men også “Vincent” af Stok, som er på et billede længere nede, da der er så mange blomster inde i selve denne graphic novel.

Vis et billede af en bog med en sol på!

Desværre endnu ulæst, men de andre værker, som jeg har læst af Adichie, har været fantastiske, så Adichie som forfatter kan jeg varmt anbefale.

Har du en yndlingsgenre når det er forår?
Ligesom resten af året så læser jeg meget forskelligt. Der er dog en tendens til kortere bøger i maj måned grundet eksamenstid, men ikke nogen bestemt genre som sådan.

Hvilken bog vil du allerhelst læse udenfor?
Her i forårets spæde begyndelse fik vi lavet os en lille siddeplads ude i vores ganske lille have og jeg har allerede brugt flere timer derude på at læse. Jeg tror at jeg bliver nødt til at læse “Døde piger lyver ikke” af Asher derude, som jeg netop har købt, da jeg kun kan læse i løbet af dagen derude grundet manglende aftenlys. Med den handling den bog har er de lyse timer nok også en ret god idé.

Vis et forårsbillede af dig selv! (gerne med din yndlings forårsbog)

Da det gik op for mig forleden, at jeg ikke havde et billede af mig selv fra dette forår, fik jeg overtalt den kortskæggede til at tage ét af mig. Det blev så i går og i får det mindst fjollede billede her på bloggen uden dobbelthage og med den skønne graphic novel af Barbara Stok om Vincent van Gogh.

Er du til blomster? Hvilken bog med blomster på er din yndlings?

Jeg mener faktisk, at jeg har en del bøger med blomster, men da jeg skulle finde en frem hertil, stødte jeg hurtigt på ovenstående og selvom blomsterne ikke ligefrem er i fuldt flor, så er det en fantastisk smuk forside til Eugenides’ bog “The Virgin Suicides”, som jeg varmt kan anbefale. Den er i øvrigt også filmatiseret med blandt andet Kirsten Dunst.

Hvilken bog læser du lige nu?
I foregårs begyndte jeg på “Tidskisten” af Andri Snær Magnason, som er en børnebog. På min telefon forsøger jeg for tiden at læse “A Little Princess” af Frances Hodgson Burnett, men det går meget langsomt. Inden jeg skal aflevere dem på mit arbejde igen skal jeg have kigget lidt mere i nogle filmbøger om Wes Andersons “The Grand Budapest Hotel” og om Burtons “Alice in Wonderland”. Men nu hvor “Anne fra Grønnebakken” snart kommer på Netflix og “The Handmaid’s Tale” kommer på HULU, bør jeg få genlæst og læst disse to, da de nye serier ser virkelig interessante ud.

Her til sidst vil jeg tagge Rikke ovre fra “Flyv med mig” og Simone fra “Boghjørnet” og jeg krydser fingre for, at i vil lege med 🙂

Leave a Reply