Romeo and Juliet af William Shakespeare

Romeo and Juliet af William Shakespeare, 2012. QED PUBLISHING. Oprindeligt udgivet i 1597. Antal stjerner: 4/5

Er det muligt at gøre Romeo og Juliet til en nutidig fortælling for børn og hvordan var det nu lige at Romeo mødte Juliet?

Shakespeares værker er gennem de sidste par år blevet omarbejdet på mange forskellige måder og i denne her udgave er den klassiske kærlighedshistorie blevet forkortet i allerhøjeste grad og illustreret med tegninger af Yaniv Shimony. Allerede i første kapitel bliver vi som læsere hurtigt anbragt i Verona, hvor der er en fejde mellem det tyende folk hos slægten Capulet og slægten Montague. Begge familier er stærkt påvirket af denne fejde og da unge Romeo Montague hører om et bal hos Capulet-slægten, må han finde en måde at komme ind på, da han er ganske forelsket i en pige ved navn Rosaline, men dette ændrer sig pludselig:

” He saw a girl by the window. She’d taken off her mask. Romeo’s heart fluttered.

“Who is that?” he wondered aloud. “I have never seen anyone so beautiful.” “

Romeo er solgt med det samme og det er først senere, at han hører, hvem hun egentlig er. Men da han opdager, at hun er Juliet Capulet, stopper det ham bestemt ikke. Tværtimod. Og Juliet har det på samme måde. I det originale stykke, som citeres på små pergamenter på siderne, siger hun nemlig:

”My only love sprung from my only hate!”

Men hvordan skal det dog ikke ende med to unge forelskede mennesker fra hver sin slægt?

Det er ikke uden grund, at jeg er stor fan af Shakespeare, og da jeg så denne illustrerede udgave af den klassiske kærlighedshistorie i Stratford-upon-Avon, måtte jeg eje den. Jeg var ret spændt på, hvor meget af det klassiske sprog man ville kunne finde og det var hyggeligt med små pergamentruller undervejs med de bedst kendte replikker. Det er første gang, at jeg ser illustrationer af Shimony og de passer utrolig godt til fortællingen. Plaisted, som står bag denne moderne udgave, har formået at skære al det unødvendige fra og opretholde de vigtigste detaljer, så den er på under 50 sider.

Alt i alt en flot illustreret bog, som både egner sig til nørdede Shakespeare-fans og børn, som vist egentlig er det intenderede publikum.

Leave a Reply