“Blogger i så om de samme bøger?”

I år havde jeg en veninde ude fra studiet med på Bogforum, som de sidste mange år har læst meget, men alt det med bogbloggere og Goodreads er helt nyt territorie for hende. Når jeg mødes med hende, diskuterer vi ofte forskellige genrer (på Louisiana forklarede jeg hende både hvem Austen og Nabokov var, hvorimod hun kendte meget mere til Leine end jeg). Nå men ude på Bogforum stødte vi så på Katja og Sabrina, som jeg selvfølgelig introducerede til hende som bogbloggere. Prompte kom et spørgsmål om vi så læste de samme bøger, siden vi læste hinandens blogs og kendte hinanden. Vi kiggede på hinanden os bogbloggere og svarede nærmest med det samme at det gør vi ikke rigtig. Men vi kan stadig læse nogle af de samme bøger (vi valgte ifm. sidste Readathon at læse Selection af Cass), og være helt uenige om andre værker (host, Alice, host).

Og det gik op for mig efterfølgende at jeg læser meget litteratur, som de bogbloggere, som jeg oftest falder i snak med, ikke læser og omvendt. På sin vis er det befriende. Jeg elsker at blive inspireret på f.eks. Goodreads og alsidigheden i de danske bogblogs er fantastisk. Et bedre ord er der ikke. Selvom jeg ikke læser så meget YA, fantasy og klassikere som nogle af de andre, så er jeg flittig gæst hos de fleste danske bogbloggere, for jeg ved aldrig, hvornår en anbefaling bliver min næste bog til 5 stjerner.

En anden ting gik også op for mig og det er hvor alsidigt jeg faktisk læser, selvom der er genrer, som jeg ikke begiver mig ud i (endnu vil jeg sige). Bogrummet er et fantastisk sted at være en del af og når populære forfattere bliver tilbudt, så skriver jeg mig sjældent på. Så hellere en bog, som lyder interessant, men som endnu ikke er anmeldt på de fleste blogs. Uanset om det er godt eller skidt. Enhver bog bør få samme opmærksomhed, uanset om den er ny eller gammel, hvis det står til mig. Jeg har i år også forsøgt at udvide min litterære horisont ved at sige ja tak til digtsamlinger, selvom de endnu føler sig som en lille gruppe på hylderne med tykke romaner.

Så jeg tror egentlig at jeg her til sidst vil sige tusind tak til de danske bogbloggere for at være så alsidige som i er – det inspirerer en læser som jeg, der er vild med at prøve nye genrer af. Har i det ligesom jeg og undgår nogle genrer/bøger for at give andre opmærksomhed? Og følger i bogbloggere, der anmelder genrer, som i absolut ikke selv læser (endnu)? 

 

 1. Rikke Simonsen

  november 24, 2015 at 7:45 pm

  SÅ fint et indlæg!
  Jeg var også en del af en samtale, hvor bogbloggere snakkede om, hvorvidt vi følger andre bogbloggere, hvis de læser noget andet end en selv – de fleste svarede nej, og at de virkelig kun fulgte ret få… Og jeg blev helt overrasket faktisk. For jeg følger selv ‘alle’ de bogbloggere, som jeg kan finde – jeg læser dog ikke alle deres indlæg – men som du selv skriver, så ved man jo aldrig, hvornår man får lyst til at læse en bog, som man måske ellers ikke ville være stødt på – eller indlæg for den sags skyld 🙂

  1. Ann-Kristine

   november 24, 2015 at 10:42 pm

   Tusind tak for den søde kommentar 🙂 Jeg ville også have troet at folk fulgte folk udenfor deres “egen” genre. Jeg har kun få danske bogblogs, som jeg ikke følger konstant, men hvor jeg måske kigger forbi en gang om måneden. Det er også rart at vide, hvor man skal kigge hen, hvis man vil opsøge nye genrer, men ikke helt ved, hvor man skal starte. Hvad der er godt osv. 🙂

Leave a Reply