Månedlige refleksioner – Oktober

Endelig er det november og snart tid til Bogforum og jul. Oktober har desværre været travl og de seneste uger har jeg desværre forsømt bloggen lidt. Men når eksamensopgaver kommer på tværs, så må de håndteres. Jeg fik dog tid til at tage afsted til Bakkehusmuseet, hvor Maria Helleberg skulle fortælle om sin nye bog om Thomasine Gyllembourg. Jeg hørte hende tale til et arrangement på AU for nogle år siden og det var en fornøjelse at høre hende snakke om hendes bøger igen.

I efterårsferien blev det endelig tid til en kagedag med søde bloggere – tak for en hyggelig aften til Katja, Sabrina, Marie og Camila. Vi må snart få spist noget mere kage 🙂 Og jeg købte nogle bøger af Sabrina, så nu ejer jeg 5 udgaver af Alice in Wonderland. Ups. Men de er meget forskellige (det er ihvertfald min undskyldning). Desværre kunne jeg ikke deltage i Readathon denne gang – istedet fejrede jeg min mormor på 95 og hyggede med familie. Næste gang markeres så snart at jeg får købt mig en kalender for 2016.

Nu hvor det er november vil jeg starte med at finde nogle julebøger frem. Jeg har allerede Lindgrens Julefortællinger, noget af Dickens og en af Gaarder – hvad kan i anbefale?

Antal sider:

1,060 sider

Antal læste bøger:

7  (heraf 3 romaner, 1 digtsamling og 3 børnebøger )

6 af bøgerne var på dansk og den sidste var engelsk.

Månedens citat:

”jeg lover at fra nu af vil jeg kun have følelser der kan blive opfattet som neutrale

jeg spekulerer på hvordan det er muligt at der er milliarder af folk i verden og stadig er jeg den eneste person på planeten”

Jeg vil aldrig blive smuk nok til at gøre os smukke sammen af Mira Gonzalez

Arrangementer:

Reception på Bakkehusmuseet af Maria Hellebergs nye roman om Thomasine Gyllembourg.

De bedste bøger:

Jeg vil aldrig blive smuk nok til at gøre os smukke sammen af Gonzalez. Fantastisk samling af digte, som enhver burde læse.

Freakshow – De falske freaks af Rødtnes og Holmboe. Disse to skriver rigtig godt og jeg ville ønske, at jeg havde kunnet læse den som barn.

Coraline som graphic novel af Gaiman. Fantastiske illustrationer til en fascinerende historie.

Normalt nævner jeg kun 3 bøger, men Emma Emma af Holmegard bør også nævnes her. Strålende debut, som bragte mig tilbage til sommerens solskinsrige tid.

De mindre gode bøger:

0. Igen faktisk. Men jeg har heller ikke læst så mange ift. andre måneder.

Alt i alt:

Oktober stod på eksamensopgave, familiefødselsdage og vigtige præsentationer på arbejdet.Læsingen fik sneget sig ind hist og her og jeg har valgt de kortere romaner denne måned. Den kommende måneds læsning er klar allerede nu på natbordet og jeg er godt i gang med fortællingen om Axl og Beatrice i Den begravede kæmpe af Ishiguro, som er fantastisk i skrivende stund. Der står også Bogforum på mit program for næste uge og ugen efter tager jeg et smut til Budapest, hvor jeg allerede nu har fundet boghandlere med engelske bøger. Hvad med jer? Ses vi på Bogforum?

Leave a Reply