The Harry Potter Tag

Så kom dagen endelig hvor jeg fik taget billeder af min samling af Harry Potter-bøger så jeg kunne besvare dette tag, som jeg opdagede for små to år siden ifølge datoen for kladden på min blog. De har ligget i forskellige flyttekasser og hver gang jeg har besøgt mine forældre, har jeg kort sagt glemt alt om dette tag. Men. Nu er det tid til at svare på det og jeg stødte på tagget ovre hos Simone på Boghjørnet. Jeg er ikke klar over hvor det egentlig startede, men Simone linkede til at Jean fra Jean Bookishthoughts ovre på Booktube også havde svaret på det og ligeså har booktuberen og forfatteren Jen Campbell. Selvom jeg først har læst serien som voksen på engelsk, så har den en helt speciel plads i mit hjerte og jeg reddede min brors danske udgaver fra udsmidning her i weekenden, så jeg både har dem på dansk og engelsk. Men videre til spørgsmålene.

Favorite book
Det må nok være den 5.bog, nemlig “Harry Potter and the Order of the Phoenix”. Måden hvorpå de får etableret “Dumbledore’s Army” var jeg ellevild med og selvom der var nogle tegn i 4’eren, så var det for alvor i 5’eren at jeg begyndte at heppe på Ron og Hermione.

Favorite movie
Den film som jeg nok har set flest gange både før og efter læsning af bøgerne er vist “Harry Potter and the Goblet of Fire”. Jeg så den første gang på tysk, da jeg befandt mig i Nordtyskland med et par stykker fra min efterskole, da den var i biograferne og da jeg ikke forstod det hele, tog jeg med min bror og min far ind for at se den da jeg kom hjem igen. Vinterballet og forberedelserne til det var jeg helt vild med og konkurrencen til sidst fik mig til at sidde nærmest helt på kanten af stolen, for ville de nu klare det. Små og store teenagecrushes begynder også for alvor at vise sig og især Rupert Grints Ron har det ikke altid helt nemt.

Least favorite book
Hmm… Det må nok være seriens næstsidste bog “Harry Potter and the Half-Blood Prince”. Jeg hadede og hader stadig at i-ved-nok-hvem mister livet og den var bare så lang at læse. Når jeg tænker tilbage på den, er det egentlig kun dødsfaldet jeg husker samt at det bliver mørkere og mere kompliceret end tidligere.

Parts of the books/movies that made you cry
At i-ved-nok-hvem mister livet i 6’eren. Jeg vidste det godt egentlig – da jeg gik på efterskole, boede jeg i hus med en pige, som var stor fan og en dag, da jeg lige skulle snakke med hende, var hun fuldstændig opløst af gråd og havde bogen i hænderne. Aldrig før havde jeg set én græde så meget over en bog og jeg vidste derfor hvad der ville ske og da jeg selv så det på film, kunne jeg heller ikke undgå at græde. 

If you could hook up with any HP character who would it be?
Engang ville jeg have svaret Harry, men i de sidste film blev Neville mere og mere bad-ass og hey, som voksen er han da heller ikke så værst at kigge på 😛 

Favorite character
Hermione uden tvivl. Jeg har altid kunnet relatere til hende både på film og i bøgerne, da jeg også selv er vokset op med næsen i en bog. Hun er ikke bange for at sige hvad hun mener og jeg sad virkelig og grinede og heppede på samme tid, da hun stak Draco en knytnæve.

What would your Patronus be?
Måske en fugl eller en hund. Det kan være at jeg burde tage en af de der online-tests for at se hvad de foreslår.

If you could have the Resurrection Stone, Invisibility Cloak or the Elder Wand which one would you choose?
Usynlighedskappen. Det er jeg ikke i tvivl om. Men lige på stående fod ved jeg ikke hvordan jeg bedst ville bruge den. Men hvis jeg boede et sted som Hogwarts, så ville jeg helt bestemt gå på opdagelse efter mørkets fremkomst i biblioteket.


What House would you be in?
Jeg tog en test for nogle år siden, men kan faktisk ikke huske resultatet. Men jeg har altid godt kunnet lide de karakterer fra Gryffindor, som skulle være the house of the daring and the brave, så jeg ville nok helst bo her. Men der er også noget tiltalende ved Ravenclaw må jeg sige.

If you could meet any member of the cast who would it be?
Selvom min favoritkarakter er Hermione, så ville jeg nok vælge Maggie Smith, da hun spiller rollen som professor McGonagall helt perfekt og jeg er både fan af “Downton Abbey” og “The Prime of Miss Jean Brodie”.

Have you played any of the video games?
Nope. Selvom min bror var ivrig læser af serien som barn, så tror jeg faktisk heller ikke, at han har spillet nogle af spillene. Måske burde man forsøge at opstøve dem en dag. 

If you were on the Quiddich team which position would you play?
Jeg ville nok enten være en keeper eller en seeker, men hælder til seeker, da man bare skal jagte the Golden Snitch og nok ikke er så udsat som en keeper.

Were you happy with the ending?
Ja, det var jeg. Det med de 19 år senere gav en god afslutning, men jeg vil faktisk gerne få læst stykket bag fortsættelsen, som Rowling jo ikke står bag. Men jeg var rigtig glad for karaktererne og vil gerne se hvad der er sket med dem nu.

How much does Harry Potter mean to you?
Ikke nær så meget som andre ved jeg, men jeg læste den som sagt heller ikke som barn. Filmene så jeg lidt hist og her i tv og i biografer, men min kæreste og jeg læste dem sammen sommeren efter vi blev kærester, så på den måde har de en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg startede egentlig på dem og skulle bare læse dem alene, men da jeg blev ved med at citere fra den første bog, joinede min kæreste og vi fik også set filmene sammen så snart vi begge havde læst bøgerne. Det var fantastisk at kunne snakke med en anden førstegangslæser og det var et hyggelig sommerprojekt som vi har snakket om at gentage denne sommer med Sherlock Holmes istedet.

Hvis i ikke har besvaret dette tag gennem tiden, så anse jer hermed for at være blevet tagget. Jeg ved ikke lige hvor mange der efterhånden har svaret på det, men det er altid hyggeligt at se andre folk skrive om Harry Potter rundt omkring i bogbloggerland. 

4 Comments

 1. Lea (So Many Books)

  maj 10, 2017 at 1:31 pm

  Min mand og jeg læste også hele Harry Potter serien sammen, da vi var kærester. Jeg er i gang med at genlæse bøgerne (vist nok for første gang siden da), og når jeg er færdig, vil jeg også besvare dette tag!

  1. Ann-Kristine

   maj 11, 2017 at 11:28 pm

   Ej, hvor pudsigt. Jeg troede, at jeg var den eneste i bogbloggerland, der kun havde læst dem som voksen 😀 God læselyst og jeg glæder mig til at læse dine svar 🙂

   1. Lea

    maj 12, 2017 at 11:52 am

    Jeg læste dem nu også for første gang som 13/14-årig, men det fremgik selvfølgelig ikke lige af den første kommentar. Jeg har læst dem mange gange, især de første fire. Men jeg er sikker på, du ikke er den eneste, der først har læst dem som voksen. Desuden betyder det ikke så meget, for der er rigtig mange ting at tænke over, som voksen, i dem. Det er langt vigtigere bare at læse dem på et eller andet tidspunkt i livet 🙂

 2. Julie Fønskov

  maj 25, 2017 at 7:07 pm

  Jeg har også først læst dem som voksen! Jeg læste dem for to års tid siden. Jeg læste en bog, så den dertilhørende film, læste en bog, så en film og så fremdeles. Jeg skrev faktisk også mine meninger ned efter hver bog, så måske jeg lige skal gennemredigere de anmeldelser og udgive dem på bloggen snart 🙂

  Anyway, jeg forstår godt, hvad du mener med, at man ikke har et ligeså nært forhold til bøgerne, når man ikke har læst dem som barn. Så jeg kan godt fortryde lidt, at jeg ikke fik dem læst dengang. Oh well.

  Sjovt tag, i øvrigt!

Leave a Reply