Månedlige refleksioner – August

Åh, sommeren er ovre og studiet er startet i mandag i sidste uge. August bragte en fantastisk litteraturfestival med sig, nemlig Louisiana Literature, som jeg snart vil fortælle jer meget mere om. Jeg bestod alle mine eksamener og er næsten med igen studiemæssigt. 2 ud af 3 nye fag er fantastiske og lige mig! Vi skal i det ene fag se tv-serien “Lost” og min anden underviser har netop i dag citeret Horace Walpole. Jeg er fan! August bragte den langskæggede og jeg til Århus (for mit vedkommende første gang siden oktober sidste år) og det var en fryd at være tilbage hos venner og den langskæggedes familie (som vi ser igen om 2 dage, da Krimihjerte fylder 2 år). En travl, men god måned, hvor jeg desværre ikke har læst så meget som forventet, men til gengæld har nydt vejret i godt selskab – især på Louisiana Literature. Og ikke at glemme at jeg er startet i en lyriklæseklub inde på Københavns Hovedbibliotek, hvor vi læste Rosebud af Graakjær Nielsen. Derudover glæder jeg mig til at fortælle jer om en ny yndlings-youtuber snart  – jeg håber, at i har stiftet bekendtskab med hende allerede, men ellers må i kigge her forbi snart igen 🙂

Antal sider:

1,035 sider

Antal læste bøger:

6 (heraf 2 romaner, 1 biografi/erindringsbog, 2 digtsamling og 1 graphic novel )

For en gangs skyld har jeg kun læst dansk denne måned.

Månedens citat:

””Er du sikker på, det var det, du skulle have?” spørger Reg. ”Det er bare, fordi du købte en masse ferskener i skiiver, da du var her i går.”

Jeg ser ned i kurven. Er det rigtigt? Købte jeg virkelig det samme i går? Han hoster kort, og jeg kan se et svagt glimt af morskab i hans blik.

”Helt sikker, tak,” siger jeg med fast stemme. ”Hvis jeg har lyst til at købe dåseferskener, så gør jeg det.””

Elizabeth er forsvundet af Emma Healey (grunden til dette får i i min anmeldelse en af de kommende dage)

Arrangementer:

Louisiana Literature i 4 dage og lyriklæseklub-møde.

De bedste bøger:

Elizabeth er forsvundet af Emma Healey. Så velskrevet en debut ser jeg sjældent og jeg havde ikke troet, at den ville ramme mig så personligt, som den gjorde.

Jeg vil ikke tage det flot af Anne Bredahl. Det er ikke meget jeg ved om sclerose, men Bredahls erfaringsbog har lært mig mere om det at være syg end forventet.

Insania af Birgitte Lorentzen. Jeg læste den første i serien for nogen tid siden og atter en gang var det en fornøjelse at rejse ind i Lulus overnaturlige verden, hvor hun tog afsted til Venedig, som er en af mine yndlingsbyer.

De mindre gode bøger:

August var en fantastisk læsemåned med bøger til 4 & 5 stjerner 🙂

Alt i alt:

En travl måned, hvor jeg ikke fik læst forfærdelig meget. Til gengæld fik jeg hørt på vise ord fra forfattere fra verden over. Jeg har fået tilmeldt mig en masse arrangementer på mit folkebibliotek foruden lyriklæseklubben inde i København. Mine eksamener har fyldt en del af min tid og jeg ser frem til en mere rolig september. Denne lørdag skal jeg endelig se Dokk1 – sidste gang kørte vi kun forbi i bus og jeg glæder mig som et lille barn.

Hvad med jer? Har i også studietravlt? Og har i besøgt Dokk1 endnu?

Leave a Reply