Månedlige refleksioner – Maj

Så nåede vi maj og jeg kan se tilbage på en læsemåned præget af eksamenslæsning. Det resulterede i e-bøger og graphic novels samt et besøg hos min bogpusher, hvor jeg fandt fantastiske bøger til samlingen samt tilsendte bøger fra forlaget Bookbooks, som jeg glæder mig til at læse i sommerferien. Maj betød eksamensopgaver på godt og ondt, men resulterede også i at jeg fik et studiejob i sidste uge i Roskilde, hvor jeg startede i dag. Jeg opdagede flere og flere af de tegnere, som kommer til Copenhagen Comics og glæder mig virkelig meget til denne lørdag, hvor jeg endelig kan møde Madsen, Pearson, Spiegelman og ikke mindst Uthaug. I maj faldt jeg også pladask for tilbuddene hos Bookdepository og en smuk udgave af Ulysses fandt sin vej her til Albertslund. I forbindelse med studiet fik vi lov til at interviewe medarbejdere på DR Arkiv og jeg var helt vild med deres skønlitterære udvalg i arkivet og ikke mindst deres Elvis-papfigur. Jeg har skrevet et lidt mere personligt indlæg angående at læse litteratur af kvindelige forfattere og efter jeg blev tagget af søde Malene, fandt svarene til taglegen “Would you rather – bookish edition” vej til bloggen.

Antal sider:

1,111 sider (dog halvvejs i 3’eren i Selection-serien)

Antal læste bøger:

5 (heraf 3 romaner og 2 graphic novels )

Jeg har denne måned formået at læse 1 engelsk værk og 4 på dansk (Heraf var 1 originalt på engelsk, 2 på dansk, 1 på finsk og 1 på fransk)

Månedens citat:

”Altid er det den samme kamp. Om man så er et insekt, plante eller menneske. Det hele drejer sig om tilpasning og kampen for at overleve: De svage viger pladsen for de bedst egnede, det er grumt, men sådan er naturen.”

Skarabæernes Konge af  Anne-Caroline Pandolfo & Terkel Risbjerg

Arrangementer:

Desværre ingen i denne måned.

De bedste bøger:

Her i maj var jeg særlig glad for:

Skarabæernes Konge af Anne-Caroline Pandolfo & Terkel Risbjerg. Jeg blev lokket med sætningen “en parafrase over Niels Lyhne” og en anden på Bogrummet-redaktionen spurgte, om det ikke lige var noget for mig med min kærlighed til både graphic novels og klassikere. Jeg er ikke i tvivl om at den skal genlæses en dag og den har givet mig mod på at få læst Niels Lyhne, som jeg tror, at jeg burde have læst i gymnasiet, men aldrig fik læst.

Perkeros af JP Ahonen & KP Alare. Endnu en graphic novel som hører hjemme på denne liste denne måned. Den første finske jeg nogensinde har læst – dog på dansk. Jeg delte link til min anmeldelse på Twitter og den ene forfatter retweetede og fortalte desuden, at de arbejder på en fortsættelse.

The Elite af Kiera Cass. Den første i serien er den bedste indtil videre, men selvom hovedkarakterens stædighed kan være lidt irriterende, så er jeg godt i gang med 3’eren og glæder mig til at få fat i den nyeste i serien, som udkom for nylig.

De mindre gode bøger:

På en måde havde jeg svært ved at lægge Engells bog fra mig, men jeg endte med at være skuffet over en masse ting i bogen, som ikke virkede troværdige.

Alt i alt

Jeg havde håbet på at få læst flere bøger denne måned, men eksamenstid betyder desværre travlhed. Juni bliver rar med mindre faglitteratur og mere skønlitteratur og det er lige før at jeg er begyndt at tælle ned til Louisiana Literature i august. Jeg er så småt begyndt at finde bøger frem til sommerens læsning og håber på skønt vejr her i juni, nu hvor maj har været så grå og kedelig. Og jeg deltager i en readalong sammen med bloggen Trolderier denne måned, hvor Madame Bovary står på programmet. I kan læse mere her .

Hvad med jer? Skal i også være med til at læse historien om Madame Bovary? Og Copenhagen Comics?

 

Leave a Reply