Månedlige refleksioner – April

Så er april desværre allerede forbi – den hurtigste måned indtil videre her i 2015 for mit vedkommende. April bragte mange skønne ting med sig. Jeg startede med nogle hyggelige dage med familien i påsken og nød små pauser fra havearbejdet med noveller af Lydia Davis. Jeg har ikke fået købt så mange bøger denne måned, men i  marts fik jeg også købt over 60 i samme antikvariat, så det opvejer det tænker jeg. April betød en masse godkendelser af pensum på studiet og jeg kan se frem til at have en masse selvstudier uden at skulle pendle den kommende tid grundet eksamener. April bød også på et forfatterforedrag på mit lokale bibliotek, hvor Helle Helle var gæst og fortalte om livet som forfatter, hendes nye bog og ikke mindst om hendes studietid på litteraturvidenskab, som hun droppede ud af (jeg fik faktisk en signering i min udgave af “Rødby-Puttgarden”, som jeg selv læste på AU). April blev også måneden hvor jeg kunne sætte en konkurrence i gang herinde og antallet af deltagere blev langt højere end jeg egentlig regnede med. Det er så rart at vide at folk læser min blog.

Antal sider:

2,426 sider.

Antal læste bøger:

15 (heraf 6 romaner, 1 fortælling, 1 YA, 1 novelle og 6 graphic novels )

Jeg har denne måned formået at læse 5 engelske værker og 10 på dansk (Heraf var 6 originalt på engelsk, 7 på dansk, 1 på japansk og 1 på svensk)

Månedens citat:

”As I flipped the pages, I became the Turkish tax collector Ibn Armut Hasir, who walked the streets of Istanbul with a scimitar at his waist, collecting taxes. The air was filled with the scent of fruit and chickens, tobacco and coffee; it hung heavily over the city, like a stagnant river.”

Haruki Murakami

Arrangementer:

Helle Helle på Albertslund Bibliotek – jeg kan helt klart anbefale jer at se hende snakke om værker og liv. Hun er en inspiration i sig selv på en eller anden måde.

De bedste bøger:

Nu hvor vi er nået til maj og jeg kigger tilbage på april er der særligt et par bøger, som står ud fra mængden:

Den med Richard Lange af Emma Elisabeth Nielsen. Debutromanen fra denne forfatter bør alle læse, da den er noget så fin til at beskrive det danske samfund gennem et barns øjne.

Still Alice af Lisa Genova. Når jeg kigger tilbage på denne bog, stiller jeg mig selv et spørgsmål: Hvorfor har jeg ikke læst den før nu? Romanen rørte mig dybt og især hendes tale om hvordan hun havde det. Jeg skal se at få set filmen snart og det bliver bestemt ikke sidste bog jeg læser af Genova.

The selection af Kiera Cass. Den overraskede mig glædeligt – jeg læser sjældent YA, men da Katja og Sabrina begge nævnte den ift. vores fælleslæsning, tænkte jeg: Why not? Og det er jeg glad for at jeg gjorde. Jeg var fanget fra første side og som fan af det dystopiske miljø i The Hunger Games samt konkurrencen om en fyr i The Bachelor var den overraskende perfekt til mig. Og jeg har allerede bestilt de næste hjem fra biblioteket.

Når jeg ikke er til stede af Lars Horneman. Jeg anmelder den ganske snart og illustrationerne af Horneman har jeg glædet mig til at se på nært hold, da jeg har fulgt hans proces på Instagram længe. Det var en fornøjelse en så velproduceret dansk graphic novel og jeg skal helt klart undersøge hans værker nærmere.

De mindre gode bøger:

Jeg var ikke helt så vild med Gaiman og der kommer snarest en anmeldelse af den tegneserie.

Alt i alt

Wauw. Jeg tænkte egentlig at jeg ikke havde nået meget læsning og fik bestemt ikke læst så meget til Readathon som beregnet. Men der har sneget sig flere bøger ind end jeg havde regnet med og læsningen har egentlig været en måde at slippe væk fra de travle eksamener. Jeg mødte Helle Helle, som var fantastisk til at holde foredrag og nu er jeg en signering rigere. Den kommende måned står på eksamenstravlhed, men regner bestemt med at få sneget nogle bøger ind alligevel. Readathon var fantastisk og skal helt sikkert være med næste gang – især fælleslæsningen af The Selection var SÅ hyggelig og vi vil alle tre snart færdiglæse resten af serien og læse Legend sammen inden længe. Jeg havde også min første konkurrence og hver en kommentar, som i sendte ind, gjorde mig glad. Forhåbentlig får jeg snart mulighed for det igen.

Hvad med jer? Hvad har i af læseplaner for maj?

5 Comments

 1. Karina Petersen

  maj 2, 2015 at 6:11 am

  Sikke mange bøger du har fået læst i april:-) Dejligt at du slipper for at pendle til studiet, så du kan fordybe dig i pensum til eksaminerne og andre lækre bøger:-)

  1. Ann-Kristine

   maj 2, 2015 at 2:01 pm

   Ja, det bliver så skønt at kunne slappe lidt i solen med en bog som overspringshandling 🙂 Har du også eksamenstravlt pt?

   1. Karina Petersen

    maj 2, 2015 at 9:24 pm

    Det begyder så småt med eksaminernes her hos mig. Jeg skal skrive bachelor, som skal afleveres 31. maj, hvis jeg når at blive færdig. Jeg har søgt dispensation for aflevering til d. 30 september, da der er sygdom i min nærmeste familie. Håber at den går igennem, så jeg kan slappe af på stress fronten, hvis jeg ikke kan tvinge mit hoved i gang.
    Hvad med dig – har du mange eksaminer at forberede dig til?

    1. Ann-Kristine

     maj 2, 2015 at 9:58 pm

     Hvad skriver du om? Jeg beklager at høre om det med din familie. Krydser fingre for at det hele går som det skal. Og heldigvis ikke så mange eksamener – bare 2 skriftlige, hvor den ene ender ud i en mundtlig (gruppeprojekt), så det er ganske fint. Men jeg trænger allerede nu til ferie kan jeg mærke. Jeg skal bare lige igennem de sidste opgaver her 🙂

     1. Karina Petersen

      maj 3, 2015 at 6:21 am

      Jeg skriver om de politiske tematikker i “Tom Jones” med vinkel på de fattiges vilkår. Jeg vil gerne ind på Fieldings brug af tragikomiske elementer og ironien, da der ved brugen af disse litterære virkemidler opstår en empati hos læseren, der gør at vi kommer ind i hjertet af romanens karakterer.
      Mange tak.
      Håber at dine eksamener lommer til at forløbe super godt. Jeg har også to i juni – en skriftlig og en mundtlig- inden sommerferien kalder. Jeg syntes også at ferien er ved at være tiltrængt 🙂

Leave a Reply