Dewey’s 24 Hour Readathon efteråret 2019

Så er der ikke mange timer til at årets efterårsreadathon begynder og jeg har fundet denne her bunke frem. De andre år har jeg kunnet give den fuld gas og læst en hel del om natten, men i år er jeg desværre nødt til at prioritere min nattesøvn, da jeg har en lang mandag foran mig på arbejdet på mandag, men mon ikke jeg kan nå at få læst en hel del bøger alligevel? Jeg kommer til at opdatere dette indlæg en hel del i løbet af læsedøgnet og jeg håber, at i vil følge med. Og skriv meget gerne lige en kommentar, hvis i også deltager, for jeg har først for nylig fundet ud af, at jeg havde tid til at deltage og har derfor været lidt sent ude (bogstakken satte jeg f.eks. først sammen i går aftes). Jeg forsøger altid at sætte mine stakke sammen, så at der både er romaner, børnebøger, graphic novels og krimier og så vælger jeg rækkefølgen sådan lidt tilfældigt i løbet af dagen, så det passer til humør og energiniveau:

MORMOR og MORFAR af Christiane Hector som er et par graphic novels og er modtaget som anmeldereksemplarer fra Eksistensen.

Ronja Røverdatter af Astrid Lindgren (som jeg længe har glædet mig til at få genlæst)

Sally, Glenn & Vilde Maxi – Hundehypnosen af Kirsten Sonne Harild, som er en børnebog og et anmeldereksemplar fra Alvilda.

Amulet – Stenens Vogter af Kazu Kibuishi, som er en graphic novel og et anmeldereksemplar fra Alvilda.

Dødfunden af Gretelise Holm, som er en krimi og anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic

Frygtelige Faster af David Walliams, som er en børnebog og anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic.

Søster min søster af Katrine Nørregaard, som er en roman og et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

Margrethe- en lille dronning af Louise Rosenkrands, som er en billedbog og et anmeldereksemplar fra forlaget Grønningen1.

Kald mig prinsesse af Sara Blædel, som er en krimi.

Drengen der fik en hunds hjerte af Louis Jensen, som er en børnebog.

Og hvis jeg pludselig skifter mening, så har jeg et par reoler fyldt med bøger, som jeg kan kaste mig over (det er faktisk sket en gang før, men det er længe siden egentlig).

Læser i også med på denne grå oktoberdag, som får en lyst til at finde de tykke sokker frem, lave en kop the og ellers læse en hel del under et lunt tæppe?

15.07

Så nåede jeg endelig hjem og har fundet mad, drikke og bøger frem. Den første bliver ‘Drengen der fik en hunds hjerte’ som jeg har lånt på arbejdet en dag, hvor jeg gik forbi en udstilling med højtlæsningsbøger 🙂

19.20

Færdig med første bog, som var skrevet af Louis Jensen og illustreret af Kamilla Slocinska. Nu vil jeg begynde på Hectors bøger ‘MORFAR’og MORMOR’ som er graphic novels.

20.26

Så fik jeg læst de to bøger af Hector, som har efterladt mig med nogle vigtige tanker om familier og bedsteforældre. Lige efter fik jeg læst bogen af Rosenkrands om dronning Margrethe og nu har jeg fået hentet lidt aftensmad ude i køkkenet. Næste bog er Ronja Røverdatter som jeg læste som barn og da jeg gik i de helt små klasser, havde vi den som en skoleforestiling og mine klassekammerater og jeg var de små trolde under jorden, som giver voksne mig myrekryb hver gang. Nu må jeg se om det også sker med Wiklands illustrationer.

00.26

Så fik jeg vendt sidste side i historien om Ronja, Birk, Mattis og alle de andre. Nu smutter jeg i seng og læser videre i morgen tidlig. God læselyst til de læsehest, som stadig er vågne 🙂

8.24

Så er jeg stået op og fundet morgenmad frem og hevet min dyne ind på sofaen. Den næste bog frem som er Williams’ ‘Frygtelige faster’. Den har jeg glædet mig til lige siden at jeg læste ‘Gangster farmor’ 🙂

12.16

Så fin jeg vendt sidste side i bogen om Stella og hendes frygtelige faster. Walliams’ bøger minder mig om Roald Dahls og det er altid en fornøjelse at læse de skøre bøger. Nu er det tid til Blædels ‘ Kald mig prinsesse ‘. Får i læst noget godt på denne søndag?

14.52

Så er læsedøgnet slut for mit vedkommende. Jeg nåede et godt ind i ‘Kald mig prinsesse’, som bliver min togbog senere i dag. Jeg har samlet et par billeder ovre på Instagram og jeg håber, at i også har haft en rar weekend med tid til læsning 🙂

Leave a Reply