Teenage jazz af Morten Reimar

Teenage Jazz af Morten Reimar, 2012. Anmeldereksemplar fra Forlaget PrintXpress. Antal stjerner: 5/5

Hvordan er det at vokse op som teenager i Vedbæk og hvordan er man ”beat” digter?

Denne digtsamling er kort sagt en fremragende debut af Morten Reimar, som sidenhen har udgivet 2 andre bøger. Han er født i 1993 og var kun 19 år, da denne udkom. Teenage Jazz handler om at være ung i forstæderne: den første og anden kærlighed, at finde ud af hvem man er, tanker om livet og ikke mindst dagdrømmeri. Digtene kan sagtens stå hver for sig, men sammen giver de et alsidigt billede af et ungdomsliv. Her er et par eksempler fra samlingen:

Til Johanne.

Du er så fin

Du er så fantastisk på så mange måder

Så sød

Så betænksom

Så gentle

mod en lille mand med hård overflade

Du er så fin, ja

Forandr dig aldrig

Men hvis du kan

så lad være med at ændre på mig

Også selvom det kun er for det bedre”

 

Et lille unavngivent digt til Gentoftegade:

”Gentoftegade du har alle dage været der for mig

Om jeg så er væltet døddrukken hjem

tidlig om morgenen

mens de friskeste af fuglene synger de andre ud af fjerene”

Hans digte er fortræffelige – han formår at minde én om de lyse sommermorgener, hvor man møder fuglene på vej hjem fra en bytur, minder os om hvordan vi til tider forsøger at please den anden i et forhold ved ikke at være os selv og i et tredje digt fortæller han om hvordan han måtte aftagge sig på billeder online, efter et forhold gik galt. Han sætter ord på mange af de oplevelser, som de fleste har haft som unge og det er tydeligt at se, at han nyder at lege med sproget. Beat-inspirationen er tydelig og jeg kan bestemt anbefale at søge på YouTube, hvor han på sin kanal fortæller om at være digter samt læser hans digte op.

Alt i alt kan jeg varmt anbefale denne digtsamling og jeg er ikke i tvivl om, at Reimar en dag bliver så stor som Yahya Hassan (eller større).

 

Leave a Reply