Eat Pray Love af Elizabeth Gilbert

Eat Pray Love af Elizabeth Gilbert, 2007. Bloomsbury. Org. udgivet i 2006. Antal stjerner: 5/5

Hvad skal man gøre når man opdager at man er bundulykkelig i sit ægteskab?

Hvis man er Elizabeth Gilbert er svaret simpelt – man bliver skilt og tager sig tid til at finde sig selv igen. Hendes valg var en tur til Italien (en masse lækker italiensk mad skulle prøves uden at være på slankekur), en tur til et ashram i Indien (hvor hun forsøgte at finde sig selv og komme på fode igen) og en tur til Bali (hvor hun hjælper menneskene omkring hende samtidig med at hun hjælper sig selv.)

I Danmark er Elizabeth Gilbert stadig et ikke så kendt navn, og det er denne bog i gang med at ændre. Hun har skrevet flere bøger (også en fortsættelse til denne) og jeg er ikke i tvivl om at de bliver udgivet på dansk efter denne bogs kæmpesucces.

Elizabeth (eller Liz som hun bliver kaldt af de fleste) er en Newyorker med stort N og arbejder som journalist, hvor hun tager rundt i verden og på overfladen virker hendes liv perfekt. En nat bryder hun sammen og indser hvor miserabelt hun har det i hendes forhold. Hun lægger en plan for hvordan hun bliver lykkelig igen og denne involverer som sagt en tur til Italien til at starte med. Hendes livslange drøm om at lære italiensk bliver en realitet og dette hører under “Spis” delen af bogen. Derefter drager hun videre til Indien, hvor hun skal bo i et ashram. Tilbage i New York blev hun introduceret til meditation og i “Bed” delen af bogen er det en af de ting hun skal lære. Dog ikke uden besværligheder. I sidste del af bogen, den der hedder “Elsk”, lærer hun at kærlighed sagtens kan forekomme flere gange i livet.

Alt i alt en rigtig god bog med masser af inspiration til ens eget liv. Jeg er f.eks. ikke i tvivl om at jeg en dag vil bruge et helt år på at rejse – og gerne til Bali for ifølge hendes beskrivelser er det mere eller mindre paradis på jord.

1 Comment

  1. Forbered dig til inspirationen -

    juli 12, 2020 at 11:33 am

    […] skal lytte til forfatteren og inspiratoren Elisabeth Gilbert. (Hun fik sit gennembrud med romanen, Eat, pray, love., som du måske kender.) Men hun gør mere end alt skrive romaner, hun inspirere også til […]

Leave a Reply