Et indlæg om taknemmelighed og passionen for bøger

Har i nogensinde prøvet pludselig at blive overmandet ud af det blå af en stærk følelse af taknemmelighed? Det prøvede jeg fredagen ude på Bogforum, da jeg var til Plusbogs event for folk i bogbranchen. Både forfattere, bogbloggere, pressefolk og forlagsfolk befandt sig til dette arrangement fredag aften efter de fleste på Bogforum ellers var gået hjem. Min bogblog var blandt de 16 nominerede til Danish Book Blog Award og i løbet af afstemningsperioden opdagede jeg hvor mange der likede mine indlæg samt hvor mange der egentlig besøger min blog dagligt. Nogle tal som stiger og stiger for hver måned, men som jeg normalt ikke tænker over.

Min blog var ikke blandt de endelige finalister og det havde jeg det helt fint med nanosekundet efter at finalisterne blev offentliggjort for feltet af nominerede var virkeligt stærkt og jeg ved ud fra SoMe især hvor meget finalisterne knokler bag kulisserne. Men bare det at være inviteret til et event som dette og det at jeg rent faktisk var nomineret resulterede i denne følelse af taknemmelighed.

Da jeg i 2014 blev en del af redaktionen på Bogrummet.dk, foreslog jeg at vi kunne snakke med folk på forlag derude og dengang kendte jeg ingen i branchen. Jeg bevægede mig stille og roligt rundt med visitkort i tasken med en henvisning til vores nyopstartede Instagram. Jeg fik snakket lidt med folk men for en der altid har været den generte type så var det godt nok intimiderende. Det er blevet langt bedre gennem årene og det er de fantastiske forlagsmennesker der for mig gør Bogforum til noget helt særligt hvor jeg næsten føler mig ligeså hjemme som jeg gør på et bibliotek. Og det er altså stort at det for mig nu er sådan.

Ovre hos Plusbog mødte jeg også en ny bogblogger, som vidste hvem jeg var men som jeg ikke kender ude fra det sådan virkelige liv. Det var altså ret stort for mig. Jeg havde flere helt fantastiske oplevelser derude i år og jeg har allerede delt et par af dem som jeg sætter utrolig stor pris på.

Men egentlig startede det før dørene i Bella Centeret blev slået op fredag. Onsdag aften var jeg som tidligere beskrevet til arrangement hvor jeg og nogle andre bogbloggere fik mulighed for at møde forfattere. Jeg havde regnet med flere bogbloggere og kunne ikke lade være med at tænke “wauw! Der må være nogen derude som kan lide det jeg lægger op på bloggen”. Og torsdag fik jeg så mulighed for at interviewe helt fantastiske Mhairi McFarlane som bliver bloggens første egentlige interview. Wauw!  Det er jeg stadig ikke helt kommet mig over sådan stolthedsmæssigt.

I denne uge spurgte en kollega, som selv skriver en hel del, om det ikke var noget for mig at starte et forlag nu hvor jeg elsker bøger så højt og selvom jeg overvejede det et halvt sekund, forklarede jeg, at min passion mere er inde for formidling af bøger og andre materialer og når venner, familie og kolleger spørger mig om hvad jeg helst vil lave når jeg snart er færdiguddannet er det altid “litteraturformidler eller børne/ungdomsbibliotekar”. Jeg brænder for at vide hvad der sker indenfor både dansk og international litteratur og hvordan folk læser og bliver inspireret til at læse. Og så arrangementsdelen og formidling gennem udstillinger. Det er også en af grundene til at jeg læser så bredt som jeg gør og følger så mange bognørder på Instagram og andre sociale medier. Jeg tror også at jeg forud for dette indlæg er blevet inspireret af Plusbogs kampagne om at læse hele livet samt et ord jeg ofte støder på, nemlig begrebet “læselyst”, som er så umådelig vigtigt for både store og små. Altså forstået som for både børn og voksne.

Måske er jeg røget lidt ud ad en tangent her, men kort sagt: jeg er så taknemmelig både over jer som kigger forbi men især også de fantastiske biblioteks- og forlagsmennesker som er med til at jeg føler mig hjemme ude på Bogforum men også når man inviteres forbi til arrangementer – hermed en tak til jer helt inde fra det bibliofile hjerte ?

Leave a Reply