Optakt til Bogforum 2017

Så er der ikke længe til at det er tid til Bogforum. For de fleste starter det på næste fredag, men for mig starter det allerede onsdag aften til et bogbloggerarrangement med Elsebeth Egholm, Sarah Engell og Mhairi McFarlane og jeg glæder mig simpelthen som et lille barn. Det her bliver mit 4.år i træk på Bogforum og der er virkelig mange interessante forfattere derude i år. På ovenstående billede kan i se bøger af de forfattere, som jeg uden tvivl skal se i løbet af weekenden og så er der de løse ting undervejs som foredrag ovre hos bibliotekernes stand, Litteratursidens stand og ses med andre bognørder. Årh, det bliver en skøn og meget nørdet weekend!

Da jeg stadig mangler at få helt styr på hvad jeg skal se hvornår (mit program er alt for langt lige i skrivende stund), vil jeg istedet fortælle lidt om ovenstående stak og hvem jeg skal se af forfattere.

De danske forfattere bliver en god blanding af både krimier, ungdomsbøger, børnebøger, historiske romaner og stemningsfulde bøger, som jeg endnu tænker på her måneder efter. Især Mette Sø’s “Sommergræs, Vinterorm” er i den sidste kategori og hun kommer på Politikens Forlags stand i øvrigt. Det er også på denne stand, at jeg regner med at høre et par krimiforfattere snakke om deres bøger, heriblandt Julie Hastrup, Mads Peder Nordbo, A.J. Kazinski og Jesper Stein. Egholm kigger også forbi deres scene, men hende hører jeg jo selv om onsdagen, men jeg kan stærkt anbefale at høre hende snakke om hendes bøger og især den nye om Rina fra Aarhus. Faglitteratur har jeg ikke kigget så meget på egentlig, men Kathrine bag rejsebogen “Turen går til bøgernes verden” er også på mit program.

Af børnebogsforfattere skal jeg forbi Kaaberbøl, Daneskov og Bødker/Mortensen. To absolut must-see på min liste er forfatteren Mikkel B.G., der står bag “Deltahan”, som jeg læser i den kommende uge samt Peter Solberg Dirksen, der kommer for at fortælle om den vigtige bog “Cutter”, som virkelig har gjort et stærkt indtryk på mig i denne uge faktisk. Jeg spottede også at Garbi Schmidt kommer derud og snakker om hendes historiske roman “Ebba”, som jeg ville have læst til sidste read-a-thon, men som jeg ikke nåede til i bunken. Jeg har hørt en masse godt om den bog på Instagram og glæder mig til at høre hende snakke om den. Sidst men ikke mindst kigger jeg uden tvivl forbi forlaget Alvildas stand, når Nicole Boyle Rødtnes fejrer sin udgivelse nr. 50.

Af udenlandske forfattere er der også en hel del, som jeg glæder mig til at høre. Og selvom jeg hører McFarlane snakke om onsdagen, så regner jeg helt bestemt med at høre hende mindst en gang mere i løbet af weekenden. Adam Silvera og Siri Pettersen har jeg endnu ikke læst noget af, men ud fra de fantastiske ting, som jeg har hørt, er jeg nødt til at kigge forbi, når de nu er på dansk jord. Hawkins og Kang er dog nogle af de forfattere, som jeg ser mest frem til og jeg har fået fat i deres bøger på engelsk fra Plusbog, da de har stået på min liste allerede siden før at Bogforums gæster begyndte at blive annonceret. Sidste år skabte Gulliksens bog “Historien om et ægteskab” en stor debat i hjemlandet Norge, som jeg fik læst en god del om (i har et link her) og da jeg hørte, at han også ville være på Bogforum i år, skyndte jeg mig at tilføje ham på mit program. Og sidst men ikke mindst, så kommer Fredrik Backman på Bogforum og selvom jeg ikke har læst “En mand der hedder Ove” endnu, er jeg ikke i tvivl om, at jeg nok også bliver en af de bogbloggere, som fælder mere end én tåre over den.

Det var vist det. En travl uge forude og jeg glæder mig til at dele indtryk og billeder især med jer herinde i ugen efter som sædvanlig. I og med at jeg har en bogblog bør jeg nok lige få skrevet herinde, at Bogforum venligst har sponsoreret min indgang i de tre dage pga presseadgang og jeg er simpelthen så glad for at de støtter sådan op om os bogbloggere. Nedenstående billeder er fra sidste år, hvor jeg blandt andet sad i kø og ventede på at få et art-print signeret af selveste Don Rosa – formentlig skal jeg ikke stå i så mange køer i år 🙂

Og et lille ps – Jeg er altid frisk på en kop kaffe eller lignende, så i kan sagtens skrive til mig på Instagram i løbet af weekenden 🙂

Leave a Reply