Månedlige refleksioner – Oktober

Oktober var sådan en fantatisk smuk måned i år. Jeg har nydt eftermiddagslyset så mange dage, som det har været muligt og nydt hvordan min sti fra Emdrup Station og hen til arbejdet har skiftet sine farver for hver uge. Flere af mine bogbilleder er desuden taget i mine forældres have denne måned, da man her kan finde de smukkeste nuancer af orange, rød og pink. Jeg har brugt en masse tid i toge og busser og jeg kan mærke, at jeg har vænnet mig til at pendle og krydser lidt fingre for at jeg også kommer til det fremover. Det er nemlig der, hvor jeg læser bedst for tiden. Der har også været tid til at se familie og familievenner og jeg fik endelig set “Love Story”, som jeg læste til forårets read-a-thon. Både bog og film kan varmt anbefales. Men nu tid til at kigge på månedens læste bøger.

Antal sider:

2,514  sider

Antal læste bøger:

13 (heraf 3 romaner, 1 humoristisk bog, 4 børnebøger, 3 tegneserier/graphic novels, 1 biografi for børn og 1 ungdomsbog)

2 af bøgerne er læst på engelsk, resten på dansk

Månedens citat:

“Jeg ønskede ikke at blive løftet over i en helt anden verden. De bøger, jeg holdt mest af, handlede om mennesker, der overvandt svære problemer. Jeg elskede Vredens Druer, Fluernes Herre og især Der vokser et træ i Brooklyn. Efter min mening var Francie Nolan og jeg praktisk taget ens, bortset fra at hun for halvtreds år siden havde boet i Brooklyn i et hus, som hendes mor altid holdt rent. Francie Nolans far mindede mig i hvert fald om min egen. Hvis Francie kunne se noget godt i sin far, selv om de fleste mennesker regnede ham for en uduelig drukkenbolt, så var jeg måske alligevel ikke et kæmpefjols ved stadig at tro på min. Eller forsøge at tro på ham. Det blev hele tiden sværere.”

Glasslottet af Jeannette Walls

Arrangementer:

I aftes var jeg af Det Kongelige Bibliotek blevet inviteret ind til et arrangement med Junot Díaz, som var utrolig interessant og som jeg snart skriver om. Lige før efterårsferien var jeg til litteraturfestivalen Ord over Fjords åbningsarrangement med Tom Buk-Swienty, der fortalte om Karen Blixen, hendes bror og hendes far. Og så var der selvfølgelig Dewey’s Read-a-thon, hvor jeg forsøgte at læse så meget som muligt på 24 timer uden af forstyrre min døgnrytme fuldstændig. Kanelsnegle og masser af læsning blev det til og et fantastisk hyggeligt døgn – særligt at følge med på andres bogblogs og deres læsning faktisk. Det er et helt specielt læsedøgn.

De bedste bøger:

Flosset af Ahern. Uden tvivl. Jeg var fra første side fuldstændig opslugt af denne bog, der gav mig “The Hunger Games”-feels sådan set og jeg ser allerede nu frem til fortsættelsen næste år på dansk.

I morgen bliver bedre – 1. Kongen af Stjernfelt. Jeg elsker historier om især Danmarks kongehus (og Englands egentlig) og Stjernfelt formidler historien om Frederik 7. og Caroline Mathilde utrolig godt og jeg skal uden tvivl læse fortsættelsen om dette komplicerede ægteskab samt dykke ned i andre bøger om dem.

Heksene af Dahl og Kenn Mortensen. Her de senere år er jeg begyndt at læse mere og mere både af og om Roald Dahl og denne her udgave gav en lidt mere morbid oplevelse end de sædvanlige Quentin Blake illustrationer, som Dahls bøger er illustreret med.

Glasslottet af Jeannette Walls. En virkelig stærk fortælling, som efterlader spor i ens hjerte og jeg krydser virkelig fingre for at filmen, der lander i biograferne her i november, fanger det helt som den skal. Den bliver i øvrigt anmeldt på bloggen i morgen.

I det øjeblik var jeg din af McFarlane. Jeg læste denne i løbet af læsedøgnet og det var den helt perfekt til. Ikke en eneste side for lang, fuld af humor og Manchester-referencer (som jeg blev ved med at slå op, da jeg har været der) og virkelig sød og romantisk uden at det bliver for sukkersødt. Hun kommer i øvrigt på Bogforum og jeg glæder mig egentlig som et lille barn, der får julelys i øjnene allerede flere uger før.

De mindre gode bøger:

Ikke en eneste bog i denne kategori for en gangs skyld.

Alt i alt:

Oktober har været den mest effektive læsemåned længe, hint hint læsedøgn. Jeg har desuden virkelig formået at udnytte mine timer med offentlig transport og vi har da også både fået set familie i Jylland og her på Sjælland. Programmet til Bogforum er næsten på plads og der er simpelthen så mange ting, som jeg gerne vil nå at se, at jeg faktisk kommer alle 3 dage. I morgen bliver det i øvrigt offentliggjort, hvem der går videre til finalen i Danish Book Blog Award og i den forbindelse vil jeg takke alle jer, som lige har været forbi Plusbog’s side for at stemme på mig og min lille blog. Jeg er simpelthen så glad for at der er folk, som hver dag kigger forbi min blog og jeg nyder at dele mine læseoplevelser med jer. Så tusind tak! I er simpelthen de rareste følgere. 🙂 November bliver desuden travl sådan studiemæssigt set og med masser af offentlig transport, så der skal nok blive læst en god del bøger igen. Lige for tiden har jeg et par stykker på læselisten, men jeg skal også have planlagt noget julelæsning, så i må endelig sige til, hvis i har en must-read julebog.

Hvad med jer? Ses vi på Bogforum?

Leave a Reply