Søndagslinks #2: Harry Potter

Det var egentlig ikke meningen, at jeg skulle bruge min søndag på at nørde Harry Potter. Istedet burde jeg have skrevet en masse af de anmeldelser, som jeg er bagud med. Det meste af weekenden har vi herhjemme fået set “Stranger Things”, men så faldt jeg over en fantastisk dokumentar på YouTube og den har jeg allerede delt ovre på bloggens Facebookside. Sagen er nemlig den, at der på et af mine absolutte favoritbiblioteker i verden, nemlig British Library, som i kan se billeder fra her, netop er begyndt en udstilling om Harry Potter. Yup, du læste rigtigt. De har samlet en masse tidlige manuskripter og andre fantastiske objekter og jeg ser virkelig frem til at komme over til London for at se udstillingen. Dokumentaren på YouTube er den der er lige herunder og jeg har fundet frem til nogle af mine favorit-links, der har med Harry Potter at gøre, til jer på denne efterårssøndag. God fornøjelse 🙂

Et af mine favoritinterviews er dette her med Rowling og Radcliffe:

Jeg er kæmpe fan af Graham Norton og de historier, som han får ud af de kendte mennesker, som besøger hans show, og nogen har faktisk lavet dette klip med forskellige skuespillere fra Harry Potter (Daniel Radcliffe og Mary Berry er helt fantastisk)

Og så et par artikler:

I år er det jo 20 år siden, at den første bog i serien blev publiceret og jeg faldt over denne artikel fra The Guardian om 20 ting, som vi har lært. Det er blandt andet at den faktisk ikke var årets bog det første år og jeg kan selv tydeligt huske, at mine forældre købte bøgerne til min bror og jeg, da de i 2001 var i London, fordi at bøgerne lød spændende. Ikke så meget på grund af hype tror jeg. I kan læse artiklen lige her. 

Ovre på hjemmesiden for British Library kan man desuden se artikler og booke hvornår man vil ind og se det. Der er desuden displays på mange andre biblioteker rundt omkring i England, heriblandt Liverpool og Birmingham, hvis biblioteker som jeg også varmt kan anbefale at besøge. I kan læse mere om udstillingen lige her. 

Sidst men ikke mindst illustratoren Jim Kays egen hjemmeside med de illustrationer, som han har lavet til de 3 første illustrerede udgaver. Der er et link til en video, som fører over på en hjemmeside med ham og hans kone, hvor man også kan se flere skitser til diverse bøger, også Ness’ “A monster calls”. I kan se mere lige her.

Og til allersidst et link, som efterlod mig fuldstændig uden ord (hvilket sjældent sker):

Leave a Reply